Moet ik naar de dokter?

Als u niet zeker weet of u naar de dokter moet, gebruik onze keuzehulp:


Afspraak maken of een vraag voor de dokter? Gebruik hiervoor het portaal:

Portaal
01-02-2022

Medische keuring

Heeft u een medische keuring nodig, zoals een rijbewijskeuring? Dan kunt u in het gezondheidscentrum terecht bij Nauwkeurig. Zij houden wekelijks een keuringsspreekuur in één van de ruimtes bij Fysiotherapie MCN.

30-01-2022

Leefstijlcoach

Eva Boon en Jago Bunnik zijn leefstijlcoach bij Gezond Noord. U kunt door de huisarts of POH naar hen verwezen worden. Zij houden spreekuur bij het Buurtteam, op de 2e verdieping.

13-06-2020

Stoppen met Roken

Stoppen met roken is vaak lastig, maar als het u lukt is dat één van de mooiste kado's die u zich kunt geven.

Roken is een verslaving en veel rokers hebben hulp nodig bij het stoppen met roken. Dit kan met ondersteuning in de huisartspraktijk, in een groep of online.

Het aanbod in Noord:

Wat doet roken met je? Kijk bij Trimbos.

13-12-2015

Apotheek

Op de begane grond treft u de Boots apotheek. Als u van de huisarts een nieuw medicijn hebt gekregen, dan wordt het recept digitaal naar de apotheek gestuurd. U kunt het dan direct bij de apotheek ophalen. Voor herhaalrecepten moet u vaak 1-2 dagen wachten.

12-12-2015

Diëtist

Wij werken samen met: Cindy Plomp-LingemanCarina Bijman

Diëtisten geven deskundig en persoonlijk voedingsadvies bij aandoeningen zoals diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht en ondergewicht, het prikkelbare darm syndroom en bij kanker. Cindy Plomp houdt op vrijdag spreekuur in spreekkamer beneden. 

12-12-2015

Echografie

Dokter Koetsier en dokter Schelling zijn gecertificeerd huisarts-echografist. Op verzoek van uw dokter worden abdominale en gynaecologische echo's gemaakt op de dinsdag of donderdag. 

Let op: Voor sommige onderzoeken is voorbereiding nodig. Deze vindt u in de folder.

12-12-2015

Fysiotherapie

Wij werken samen met Fysiotherapie MCN. Hun oefenzaal kunt u niet missen, als u in ons gezondheidscentrum naar ons toekomt. Bij MCN werken therapeuten fysiotherapie, mensendieck, psychosomatiek, geriatrie, oedeem, kinderfysio, ergotherapie.

Er zijn speciale programma's voor oa schouderklachten, hoofdpijn, duizeligheid, incontinentie, slaapproblematiek en borstkasklachten. Voor fitte kids is er een multidisciplinair programma voor kinderen met overgewicht. 

13-12-2015

Hometeam

Het hometeam is een samenwerkingsverband van verschillende zorgverleners die in de Waterlandpleinbuurt werken. In dit team werken wij als huisartsen samen met wijkverpleegkundigen van Cordaan en Buurtzorg, samen met de ouderenadviseur van Doras, de casemanager dementie, activiteitenadviseur Combiwel en specialist ouderengeneeskunde. Soms schuiven ook nog enkele andere zorgverleners aan bij dit home-team.

Het home-team bestaat sinds 2011 en komt één keer per maand bijeen. Er worden algemene gezondheids- en welzijnsproblemen besproken. Het belangrijkste doel is, dat de hulpverlening aan de patiënt op elkaar wordt afgestemd, zodat ieder van elkaar weet "wie wat doet en hoe".

Cordaan wijkverpleegkundigen hebben als team een eigen ruimte op de 2e verdieping in ons centrum.

12-12-2015

Laboratorium

Elke werkdag van 08:00 - 12:00 uur kunt u zonder afspraak terecht bij ons prikpunt van Reinier MDC.

Let op: Neem uw legitimatie mee. Moet u nuchter zijn, drink/eet dan niet meer 8 uur van te voren. Water drinken mag, ook uw medicijnen kunt u gewoon innemen. Voor urine-onderzoek kunt u een urinepotje (gratis) krijgen. 

13-12-2015

Ouder- en Kindteam

Naast het gezondheidscentrum ligt het Ouder Kind Centrum.  

Ouder- en kindadviseurs staan klaar voor advies en hulp bij alle vragen over opvoeden en opgroeien. U kunt vragen stellen aan noordoost@oktamsterdam.nl. Algemene informatie over opvoeden vindt u op opvoeden.nl, informatie over de ouder- en kind teams staat op de website van de gemeente Amsterdam.

16-05-2013

Praktijkondersteuner

Wij hebben speciale spreekuren voor mensen met diabetes, astma of COPD of een (hoog risico op een)  hart- en/of vaatziekte. Bijvoorbeeld bij een hoog cholesterol of hoge bloeddruk.  

Hart- en vaatziekten (HVZ) zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Het is dan ook zaak om de juiste actie te ondernemen om risico's te verminderen. Dit valt onder CVRM, oftewel diagnostiek, onderzoek, behandeling en follow up. Vanuit het zorgprogramma CVRM helpen wij u bij het verkleinen van risico's op hart- en vaatziekten. Daarvoor zijn een gezonde leefstijl, voldoende beweging en wellicht medicijnen nodig. Het CVRM spreekuur valt onder dit zorgprogramma.

U krijgt van ons jaarlijks een oproep of afspraak (per telefoon of een uitnodigingsbrief). Het spreekuur voor CVRM wordt door onze praktijkondersteuner  gedaan, samen met de huisarts. Dr Koetsier is kaderhuisarts Hart & Vaatziekten. Er wordt met u besproken wat u zelf aan uw gezondheid kunt doen. U bespreekt waarom medicijnen wel of niet nodig zijn en de uitkomsten van een aantal onderzoeken (bloeddruk, urine-  en bloedonderzoek, en zo nodig een hartfilmpje (ECG)).  

De patiëntenvereniging heeft een informatieve website. Als u meer wilt weten, kunt u altijd bellen. Wilt u er meer over lezen, klik dan hier.

14-12-2015

POH-GGZ

In onze praktijk werken twee POH-GGZ. Heeft u klachten zoals stress, angst, somberheid of problemen in uw werk. Met een aantal gesprekken kijkt u samen naar een oplossing. De POH-GGZ valt onder de huisarts. U betaald dus geen eigen risico. 

Hulp nodig bij het zoeken naar een behandeling in de GGZ? Of bent u verwezen maar is er een lange wachttijd? Dan kunt u gebruik maken van wachttijd- of zorgbegeleiding. U vindt hier meer over op deze link

08-05-2011

Reisadvies

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvies en vaccinaties.Via het vragenformulier, op de website reisadviesdokter.nl kunt u hiervoor een afspraak maken. Daar vindt u ook informatie over de kosten. Bij medische bijzonderheden of reizen langer dan 2 maanden wordt eerst gezien door de arts.

Dokter Koetsier is tropenarts geweest en als reisgeneeskundig huisarts gecertificeerd bij het LCR. Mw. Cilingir heeft als assistente een extra opleiding gevolgd. De praktijk heeft ook een registratie als Gele Koorts vaccinatiecentrum. Wij verzorgen daarom ook vaccinaties en advies aan patiënten van huisartsenpraktijken uit de buurt. 

12-12-2015

Buurtteam, Gezond Noord en Welzijn op Recept

Wij werken veel samen met Gezond Noord, een initiatief voor en door Noorderlingen. Of het nu om bewegen gaat of een stap zetten naar gezonder eten ... van de stress af willen, beter slapen of stoppen met roken? Dat is samen veel beter te doen, kan ook leuk zijn én het levert de nodige steun en sociale contacten op! Elke week is er de wandelgroep op het Waterlandplein.

Heeft u vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, meedoen of veiligheid? Of kunt u (tijdelijk) extra steun gebruiken? Dan kunt bij het Buurtteam Nieuwendam (Doras) terecht. Zij zitten op de 2e verdieping in ons gezondheidscentrum. 

Soms verwijst de huisarts u naar Welzijn op Recept. Zij zitten in het Huis van de Wijk, bij ons om de hoek, waar tal van buurtactiviteiten zijn.