12-12-2015

Aanpak GezondGewicht

Samen met de Waterlandpleinbuurt zijn sinds een voortrekker voor de stedelijke Aanpak Gezond Gewicht.

Samen met jeugdartsen, kinderartsen en fysiotherapeuten werken we hard samen om kinderen met ernstig overgewicht en hun ouders zo goed mogelijk te begeleiden. Overwicht en obesitas zijn medisch een groot probleem. Soms op jonge leeftijd kun je er al diabetes van krijgen, maar het geeft op latere leeftijd veel gezondheidsproblemen.

Om overgewicht te voorkomen, werken scholen, buurtwerkers en sportcoaches, zorgverleners en het stadsdeel ook met elkaar samen. Meer bewegen of sporten en liever water drinken dan fris en sapjes zijn kleine maar zeer belangrijke stappen. Er is ook ontzettend veel en leuk aanbod van sport en beweging in Noord, te vinden op sterrenmakers.nl.

Verder komen er in 2016 moestuinen op de groene weide voor het Waterlandplein. Als gezondheidscentrum doen we hieraan mee, want goed voorbeeld doet volgen. Samen met de handen in de grond, de natuur zien groeien en bloeien en daarna je eigen voedsel oogsten, prachtig. Met de ondernemers op het winkelcentrum zoeken we naar een gezonder en betaalbaar aanbod zodat fastfood niet eerste keuze hoeft te zijn. Wil je meer weten? Projectmanager is Mark Vlaar.

12-12-2015

Apotheek

Op de begane grond treft u de Boots apotheek. Als u van de huisarts een nieuw medicijn hebt gekregen, dan wordt het recept digitaal naar de apotheek gestuurd. U kunt het dan direct bij de apotheek ophalen. Voor herhaalrecepten moet u vaak 1-2 dagen wachten.

12-12-2015

Diƫtist

Wij werken samen met drie dietisten:
Floor de Vries
Anouk van der Burg
Carina Bijman

Diëtisten geven deskundig en persoonlijk voedingsadvies bij aandoeningen zoals diabetes, te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht en ondergewicht, prikkelbare darm syndroom en bij oncologie. Mw de Vries en Mw van der Burg houden op woensdagavond spreekuur in onze praktijk.

12-12-2015

Echografie

Dokter Koetsier is een gecertificeerd echografist. Op verzoek van uw dokter maakt hij abdominale en gynaecologische echo's. Daarnaast is ook Mw Buis echografist.

Let op: Voor sommige onderzoeken heeft u voorbereiding nodig. Deze vindt u in de folder.

12-12-2015

Fysiotherapie

Wij werken samen met Fysiotherapie MCN. Hun oefenzaal kunt u niet missen, als u in ons gezondheidscentrum naar ons toekomt. Bij MCN werken therapeuten fysiotherapie, mensendieck, psychosomatiek, geriatrie, oedeem, ergotherapie.

Er zijn speciale programma's voor oa schouderklachten, hoofdpijn, duizeligheid, incontinentie, slaapproblematiek en borstkasklachten. Vet fitte kids is er een multidisciplinair programma voor kinderen met overgewicht. 

12-12-2015

Hometeam

Het hometeam is een samenwerkingsverband van verschillende zorgverleners die in de Waterlandpleinbuurt werken. In dit team werken wij als huisartsen samen met wijkverpleegkundigen van Cordaan en Buurtzorg, samen met de ouderenadviseur van Doras, de casemanager dementie, activiteitenadviseur Combiwel en specialist ouderengeneeskunde. Soms schuiven ook nog enkele andere zorgverleners aan bij dit home-team.

Het home-team bestaat sinds 2011 en komt één keer per maand bijeen. Er worden algemene gezondheids- en welzijnsproblemen besproken. Het belangrijkste doel is, dat de hulpverlening aan de patiënt op elkaar wordt afgestemd, zodat ieder van elkaar weet "wie wat doet en hoe".

Cordaan wijkverpleegkundigen hebben als team een eigen ruimte op de 2e verdieping in ons centrum.

12-12-2015

Laboratorium

Elke werkdag van 08:00 - 12:00 kunt u terecht bij ons prikpunt van Reinier MDC.

Let op:
Soms moet u nuchter zijn en voor urine-onderzoek is een urinepotje nodig (gratis). Legitimatie is verplicht.

12-12-2015

Ouder- en Kindteam

Naast het gezondheidscentrum ligt het Ouder Kind Centrum.  

Ouder- en kindadviseurs staan klaar voor advies en hulp bij alle vragen over opvoeden en opgroeien. U kunt vragen stellen aan noordoost@oktamsterdam.nl. Algemene informatie over opvoeden vindt u op opvoeden.nl, informatie over de ouder- en kind teams staat op de website van de gemeente Amsterdam.

15-05-2013

Praktijkondersteuner

Wij hebben speciale spreekuren voor mensen met diabetes, astma of COPD of een (hoog risico op een)  hart- en/of vaatziekte. Bijvoorbeeld bij een hoog cholesterol of hoge bloeddruk.  

Hart- en vaatziekten (HVZ) zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Het is dan ook zaak om de juiste actie te ondernemen om risico's te verminderen. Dit valt onder CVRM, oftewel diagnostiek, onderzoek, behandeling en follow up. Vanuit het zorgprogramma CVRM helpen wij u bij het verkleinen van risico's op hart- en vaatziekten. Daarvoor zijn een gezonde leefstijl, voldoende beweging en wellicht medicijnen nodig. Het CVRM spreekuur valt onder dit zorgprogramma.

U krijgt van ons jaarlijks een oproep of afspraak (per telefoon of een uitnodigingsbrief). Het spreekuur voor CVRM wordt door onze praktijkondersteuner  gedaan, samen met de huisarts. Dr Koetsier is kaderhuisarts Hart & Vaatziekten. Er wordt met u besproken wat u zelf aan uw gezondheid kunt doen. U bespreekt waarom medicijnen wel of niet nodig zijn en de uitkomsten van een aantal onderzoeken (bloeddruk, urine-  en bloedonderzoek, en zo nodig een hartfilmpje (ECG)).  

De patiëntenvereniging heeft een informatieve website. Als u meer wilt weten, kunt u altijd bellen. Wilt u er meer over lezen, klik dan hier.

12-12-2015

Psycholoog

Wij werken samen met Jossien Kok, die op de woensdagavond bij ons werkt. 
In het gezondheidscentrum werken nog 2 andere psychologen: Aram Tefsen en de Pionier.

Behandeling bij een psycholoog valt onder de basisverzekering, maar gaat wel van uw eigen risico af. 

14-12-2015

POH-GGZ

In onze praktijk werkt een POH-GGZ. Heeft u klachten zoals stress, angst, somberheid of problemen in uw werk. Met een aantal gesprekken kijkt u samen naar een oplossing. 

De POH-GGZ valt onder huisartsenzorg. U bent dus niet uw eigen risico kwijt. 

08-05-2011

Reisadvies

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvies en vaccinaties.Via het vragenformulier, op de website reisadviesdokter.nl kunt u hiervoor een afspraak maken. Daar vindt u ook informatie over de kosten. Bij medische bijzonderheden of reizen langer dan 2 maanden wordt eerst gezien door de arts.

Dokter Koetsier is tropenarts geweest en als reisgeneeskundig huisarts gecertificeerd bij het LCR. Mw. Cilingir heeft als assistente een extra opleiding gevolgd. De praktijk heeft ook een registratie als Gele Koorts vaccinatiecentrum. Wij verzorgen daarom ook vaccinaties en advies aan patiënten van huisartsenpraktijken uit de buurt. 

12-12-2015

Verloskunde

Wij werken samen met de verloskunndigen van Terra. Bij het Ouder Kind Centrum op de Beverwijkstraat 3, naast het gezondheidscentrum houden zij wekelijks spreekuur.

12-12-2015

Wijkinfopunt, Doras en Huis van de Wijk

Eén keer in de week is er de wandelgroep en verder worden en fruit- en groentedrankjes gemaakt. Stichting Doras, maatschappelijke dienstverlening stuurt het wijkinfopunt aan.

Daarnaast treft u om de hoek van ons centrum het Huis van de Wijk, waar tal van buurtactiviteiten plaatsvinden.