Moet ik naar de dokter?

Als u niet zeker weet of u naar de dokter moet, gebruik onze keuzehulp:


Afspraak maken of een vraag voor de dokter? Gebruik hiervoor het portaal:

Portaal

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
21-03-2023

Keer Diabetes2 om

Keer Diabetes2 om is een leefstijlprogramma dat mensen met diabetes type 2 helpt om zich gezonder te voelen en hun leefstijl te verbeteren. 

Met dit programma sta je er niet alleen voor!

Keer Diabetes2 om bestaat al een aantal jaar, maar was tot nu toe niet beschikbaar voor bewoners van Amsterdam-Noord. Als huisartsen hebben we ons sterk gemaakt om het programma ook in Noord te krijgen. Binnenkort kan nu voor het eerst een groep starten in Nieuwendam - Buikslotermeer. Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

HIER leest u meer over het programma.

Heeft u belangstelling?
Stuur dan een mail naar l.luttikhuizen@jonkerkoetsier.nl of bel onze praktijk.

20-12-2022

Eindejaarsbericht

Het team van onze praktijk wenst u hele fijne feestdagen en alvast het beste voor 2023!

LSP

Even een reminder voor u. Mocht u nog niet hebben vastgelegd of u toestemming geeft voor gegevensuitwisseling via het LSP, dan kunt u dit regelen via deze link: volgjezorg

Met uw toestemming kunnen artsen en zorgverleners op de huisartsenpost en SEH een deel van uw medische gegevens inzien. Zie ook hier

Patiëntenportaal

Veel van onze patiënten maken er gebruik van, maar nog niet iedereen.

Het portaal geeft u inzage in uw eigen dossier. Uitslagen kunt u direct inzien. Verder kunt u een vraag stellen, een foto (bijv. van een huidaandoening) of verslag delen via e-consulten, uw vaste medicatie herhalen en zelf een consult of belafspraak inplannen. Het portaal is bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Door gebruik te maken van het portaal kunt u meer zelf regelen en hoeft u mogelijk minder vaak te bellen. Zo houden wij onze praktijk ook telefonisch goed bereikbaar.  

Wilt u hier gebruik van maken?
Kom dan even langs bij onze balie met uw legitimatie.

Wetenschappelijk onderzoek in de praktijk

Als huisartsenpraktijk zijn wij aangesloten bij het Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC (ANHA). In dit netwerk werken wij samen met huisartsen, onderzoekers en docenten aan wetenschappelijk onderzoek en aan vernieuwing van zorg en medisch onderwijs. Dit vinden wij belangrijk, het vergroot onze kennis en het helpt de huisartsgeneeskundige zorg verder te verbeteren. 

Deelname van onze praktijk aan het ANHA betekent dat gegevens over de geleverde zorg aan onze patiënten op anonieme basis worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en voor verbetering van de kwaliteit van zorg. Uw privacy staat daarbij voorop. Er worden geen gegevens zoals naam, adres of BSN verzameld. In de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek is daardoor nooit te zien welke patiëntengegevens zijn gebruikt. Mocht u toch bezwaar hebben tegen het gebruik van uw zorggegevens, geef dit dan door aan uw huisarts.

Meer weten?
Vraag ernaar bij één van ons of ga naar deze link

Nieuws uit de praktijk

Onze assistente Merve is begin december bevallen van een zoontje.
Nils van Tol is bij ons begonnen met zijn laatste jaar van de opleiding als huisarts in opleiding.
Tijdens de kerstvakantie werken wij met een kleiner team, we vragen uw begrip hiervoor.

Team Jonker | Koetsier 

23-01-2022

Project Beeldzorg met Compaan voor ouderen

Het afgelopen jaar hebben verschillende patiënten uit onze praktijk gebruik kunnen maken van de Compaan voor beeldzorg met onze praktijk, sociale online activiteiten in de wijk en geheugentraining. De Compaan is een tablet die heel eenvoudig in gebruik is. Voor het project is een eigen Amsterdam-Noord online 'omgeving'  ingericht. Dit project hebben we als huisartsen van het Gezondheidscentrum Waterlandplein samen met welzijnsorganisaties (Doras en Civic) uitgevoerd, met subsidie van de rijksoverheid (SET COVID-19 2.0).

Op dit moment maken 20 ouderen gebruik van de Compaan, zij kunnen in ieder geval tot eind april hiervan gebruik van maken. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Lilian Kupers, POH-Ouderen. Meer lezen over de Compaan? Klik hier.

Het verslag van dit project vindt u hier.

28-12-2021

Cursus Omgaan met stress

Hoe herken je stress en voorkom je het? Arkin GGZ heeft het hele jaar door een cursus van 4 weken met elke week een bijeenkomst voor kleine groepen. Informatie vindt u hier.

U heeft geen verwijzing nodig en aanmelden kan via de website.

24-12-2021

Buurtgedicht op de muur

Het centrale trappenhuis van ons gezondheidscentrum is er een stuk mooier op geworden. Op de muren zijn wandschilderingen en buurtgedichten aangebracht van Claartje Chajes uit Amsterdam-Noord. De vormgeving is van Kitty Molenaar.

Met de trap naar de 1e verdieping komt u langs 'Het IJ'.  Bent u op de overloop van 2e verdieping dan treft u het buurtgedicht van onze 'Waterlandpleinbuurt'.  

Deze gedichten en alle andere kunt u in de poëtische buurtatlas vinden.

24-12-2021

Moeite met digitale zorg?

Kost het u moeite om gebruik te maken van websites en portalen? Wilt u ons patiëntenportaal gaan gebruiken maar durft u niet of lukt het u niet goed? Maak dan gebruik van de helpdesk digitale zorg voor ondersteuning bij zorg op afstand.

Helpdesk digitale zorg: Tel 085-1304575. Of kijk hier.

Hulp nodig bij het patiëntenportaal?

  1. Vraag de praktijk eerst om een uitnodigingsmail te krijgen voor het portaal.
  2. Heeft u de mail binnen, probeer dan eerst of het u zelf lukt.
  3. Lukt het u niet? Bel dan niet de praktijk maar de helpdesk op 085-1304575 en vraag hulp voor Bricks Patiëntenportaal.

Een korte handleiding van het portaal vindt u hier.

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.