Moet ik naar de dokter?

Als u niet zeker weet of u naar de dokter moet, gebruik onze keuzehulp:


Afspraak maken of een vraag voor de dokter? Gebruik hiervoor het portaal:

Portaal

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
06-07-2023

Zomerbericht

Goede voornemens?

In de zomer is het vaak lekker om buiten te bewegen of te sporten. Wilt u advies of een beetje hulp daarbij? Maak dan kennis met Eva Boon of Jago Bunnik, leefstijlcoaches van de Waterlandpleinbuurt. Ze zien u graag in ons gezondheidscentrum. Kijk op deze link.

Onze artsen Karin Schelling en David Koetsier namen dit ter harte en deden begin juli mee aan de triathlon van Holten (olympische afstand). En, wist u dat dokter Immy Jonker al meer dan 40 jaar hockey speelt bij FIT?  Dit jaar werd zij met haar team kampioen!

 

 

Vakantierooster

Tijdens de zomervakantie is de praktijk gewoon open, maar werken we met een kleiner team. 

We vragen u daarom om het kort te houden als u ons belt. U kunt alleen in de ochtend een afspraak krijgen,  de middag houden we vrij voor klachten die spoed zijn.

Krachtige Basiszorg

Als praktijk mogen we meedoen met krachtige basiszorg. Deze integrale aanpak heeft zich bewezen in de afgelopen jaren, onder andere in Utrecht Overvecht. Wij hopen dat het ons als team meer plezier en rust gaat opleveren, dat de samenwerking in de wijk er beter door wordt en dat de gezondheid van kwetsbare bewoners kan verbeteren. Dit gaan we doen met een aantal (kleine) projecten. Wilt u meer weten over krachtige basiszorg, kijk dan hier. Misschien heeft u wel een goed idee, laat het ons dan weten!

Onze praktijk is in mei opnieuw voor 3 jaar door het NPA geaccrediteerd. Heeft u meegedaan aan de enquête, dan willen we u hierbij nogmaals bedanken.

We willen de komende jaren als huisartsenpraktijk meer duurzaam gaan werken. Wat we daarmee bedoelen? Met de fiets naar ons werk komen. Zo min mogelijk papier gebruiken. Kiezen voor LED verlichting waar mogelijk. Minder materialen en pillen verspillen en hergebruiken wat kan (circulair werken). Samen met u verstandige keuzes maken bij het (wel of niet) voorschrijven van medicatie. Aandacht voor preventie en gezonde leefstijl leidt uiteindelijk tot minder medicijngebruik. Ook is  het bekend dat bij voldoende tijd en goede voorlichting in de spreekkamer de dokter minder vaak recepten uitschrijft en vaker alleen voor een korte periode. Op de website van de groene huisarts leest u er meer over.     

Omgaan met warm weer

Vooral voor mensen boven de 70 jaar is aanhoudend warm weer niet zonder gezondheidsrisico's. We willen u graag wijzen op de adviezen:

We wensen iedereen een goede zomer toe.

Team Praktijk Jonker | Koetsier

21-03-2023

Keer Diabetes2 om

Keer Diabetes2 om is een leefstijlprogramma dat mensen met diabetes type 2 helpt om zich gezonder te voelen en hun leefstijl te verbeteren. 

Met dit programma sta je er niet alleen voor!

Keer Diabetes2 om bestaat al een aantal jaar, maar was tot nu toe niet beschikbaar voor bewoners van Amsterdam-Noord. Als huisartsen hebben we ons sterk gemaakt om het programma ook in Noord te krijgen. Binnenkort kan nu voor het eerst een groep starten in Nieuwendam - Buikslotermeer. Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

HIER leest u meer over het programma.

Heeft u belangstelling? Stuur dan een mail naar l.luttikhuizen@jonkerkoetsier.nl of bel onze praktijk.

28-12-2021

Cursus Omgaan met stress

Hoe herken je stress en voorkom je het? Arkin GGZ heeft het hele jaar door een cursus van 4 weken met elke week een bijeenkomst voor kleine groepen. Informatie vindt u hier.

U heeft geen verwijzing nodig en aanmelden kan via de website.

24-12-2021

Moeite met digitale zorg?

Kost het u moeite om gebruik te maken van websites en portalen? Wilt u ons patiëntenportaal gaan gebruiken maar durft u niet of lukt het u niet goed? Maak dan gebruik van de helpdesk digitale zorg voor ondersteuning bij zorg op afstand.

Helpdesk digitale zorg: Tel 085-1304575. Of kijk hier.

Hulp nodig bij het patiëntenportaal?

  1. Vraag de praktijk eerst om een uitnodigingsmail te krijgen voor het portaal.
  2. Heeft u de mail binnen, probeer dan eerst of het u zelf lukt.
  3. Lukt het u niet? Bel dan niet de praktijk maar de helpdesk op 085-1304575 en vraag hulp voor Bricks Patiëntenportaal.

Een korte handleiding van het portaal vindt u hier.

24-04-2018

PrEP

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is. Wilt u meer weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.