Wilt u onze nieuwsbrieven ontvangen?

Emailadres:
Ja, ik wil de nieuwsbrieven ontvangen
16-10-2018

Even bijpraten ...

Team

Misschien hebt u haar al ontmoet, dokter Karin Schelling werkt sinds afgelopen mei bij ons op de dinsdag en donderdag. Zowel in het patiëntenportaal als in de webagenda (zie praktijk/contact op onze website) vindt u haar spreekuurtijden terug. . 

Onze assistente Karima El Moussati, gaat binnenkort met zwangerschapsverlof en zal worden vervangen door Djara Swong Sie. Zij werkte de afgelopen tijd al als stagaire bij ons. Daarnaast kan het zijn dat u door één van onze nieuwe stagaires wordt geholpen aan de telefoon of balie.

Compliment of verbeterpunt

We horen graag van u wat u vindt. Kan er iets beter of bent u juist heel tevreden. Laat het ons weten. Dat kan zowel anoniem als persoonlijk. Bij de balie liggen klacht/tip formulieren en u vindt ze ook op onze website.

16-10-2018

Griepprik

Dit jaar geven we de griepprik op donderdag 1 november 2018.

A t/m K: 15:00 - 16:00 uur
L t/m Z: 16:00 - 17:00 uur

Als u voor de griepprik in aanmerking komt, krijgt u van ons een oproep via de post toegezonden. Vergeet niet uw oproepbrief mee te nemen.  Mocht u op 1 november niet kunnen, dan bent u ook de week erna tussen 2-5 uur bij onze assistente nog welkom. 

Meer informatie over de griepprik kun u hier vinden.

16-10-2018

Maak gebruik van MijnPraktijk

Maakt u al gebruik van ons patiëntenportaal MijnPraktijk?

Veel patiënten maken er al gebruik van. Het heeft veel voordelen. U hoeft vaak niet meer te bellen en in de wacht te zitten. De drukte in de huisartsenpraktijk is de afgelopen jaren steeds groter geworden. We willen u graag helpen, maar het helpt als u zelf ook iets kunt doen.

Wat kunt u met MijnPraktijk? De voordelen:

 • uitslagen van (bloed)onderzoek inzien met een advies van de dokter
 • een vraag stellen naar de huisarts op een beveiligde manier (veilig email) en antwoord krijgen
 • een herhaalrecept aanvragen voor medicijnen die u dagelijks (chronisch) gebruikt
 • uw eigen brieven van de specialist aan de huisarts lezen
 • een afspraak maken met één van de artsen 

Voor MijnPraktijk hebt u een emailadres en een 06 nummer nodig. Wij kunnen u een mail sturen om zelf het portaal te gebruiken. Daarvoor moet u even bij onze balie langskomen! 

16-10-2018

Expositie Kunst

De komende maanden kunt u werk zien van Betteke Akkerman. Haar stoere schilderijen tonen bruggen, heftige wolkenluchten en kleine landschappen. De serie bruggen kenmerkt zich door een sterk grafisch beeld, met krachtige lijnen, gezet op een kleurrijke ondergrond. 

Tijdens onze openingstijden bent u uiteraard welkom om een kijkje te nemen. Dit kan iedere werkdag tussen 8 :00 en 17:00 uur of op woensdagavond tot 20:00 uur.

Interesse om misschien iets te kopen of wilt u meer weten?
Kijk dan eens op eksteeninart

16-10-2018

Inloopspreekuur Stoppen met Roken

Vanaf 15 oktober hebben we een gratis inloopspreekuur voor vragen over (stoppen met) roken. Elke maandag van 9-11 uur kunt u terecht bij Fien Huige, stoppen met roken coach, in de centrale hal van ons gezondheidscentrum.

Onze rookvrije straat wordt nu ook dé plek in Noord voor u om met goede hulp afscheid te nemen van het roken.

 Iedereen die informatie wil over hoe te stoppen en hoe te voorkomen dat je terugvalt is welkom. Loop gewoon even binnen.  

16-10-2018

Kijk eerst eens op thuisarts.nl

Thuisarts is een website gemaakt door huisartsen met veel goede informatie over klachten en ziekten.

Bij klachten hoeft u lang niet altijd meteen naar de huisarts. Kijk eerst eens op Thuisarts.

 U vindt er veel duidelijke informatie en zelfs korte filmpjes met uitleg. Wat kunt u zelf doen? Hoe doet u een bepaalde oefening bij knie, schouder of rugklachten? Wel of geen test laten doen (bijvoorbeeld voor uw prostaat)?

  

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

24-04-2018

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier vinden. Wilt u iets wijzigen in uw medische gegevens, gebruik dan het aanvraagformulier.

16-02-2018

Beverwijkstraat Rookvrij

Misschien heeft u het al gelezen of gehoord? Vanaf 22 februari is de Beverwijkstraat een rookvrije zone. Samen met het Ouder-Kind Centrum, het gezondheidscentrum en de bibilotheek en het Huis van de Wijk hebben we ons hiervoor ingespannen.  Wij zetten ons in voor het initiatief van de Rookvrij GeneratieDe verkeersborden zijn een aanmoediging maar geen officieel verbod. Onze straat is een plek waar mensen komen voor hun gezondheid en waar ook veel kinderen komen.   

Roken is een ernstige verslaving die mensen veelal in de puberteit 'oplopen', omdat je in die levensfase meer gevoelig bent voor verslavingen en het gedrag in je sociale omgeving. De tabaksindustrie maakt hier slim gebruik van. Zien roken doet roken. Bijna twee op de drie rokers sterft vroegtijdig aan de gevolgen van het roken,  zoals longkanker maar ook andere vormen van kanker, hart- en vaatziekten en COPD. Daarnaast heeft roken een ongunstige invloed op veel behandelingen en ziekten. Meeroken is ook schadelijk en geeft een hogere kans op ziekte en sterfte.

Misschien wilt u zelf van het roken af? Stoppen met roken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Vaak lukt het niet meteen. De meeste rokers hebben meerdere stoppogingen nodig. Wij willen u graag daarbij helpen en onze praktijkondersteuners zijn daarvoor opgeleid. Er zijn ook verschillende groepsbehandelingen en medicijnen die kunnen helpen. Bespreek het bij ons op de praktijk.

15-02-2018

Nieuwe huisarts in opleiding

Sinds maart 2018 is Nick Koch bij ons als huisarts in opleiding. Nick was voor de opleiding werkzaam als arts-assistent chirurgie. HIj zal één jaar bij ons blijven. 

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.

04-09-2017

Test uw hartritme!

Als u 65 jaar of ouder bent kunt u in onze praktijk uw hartritme controleren. Dit kan bij elk bezoek aan de praktijk. De reden van uw bezoek maakt niet uit.

MyDiagnostick

Boezemfibrilleren komt vooral voor bij ouderen. Soms geeft het klachten zoals hartkloppingen, vaak helemaal niet. Dit onderzoek is om ongemerkt boezemfibrilleren op te sporen. Boezemfibrilleren is een belangrijke oorzaak van beroerte.

Als u 65 jaar of ouder bent, kunt u zich laten testen. Als u boezemfibrilleren heeft, moet u daar waarschijnlijk voor behandeld worden.

 Meer weten?  https://mydiagnostick.eu/patienten/?lang=nl

22-03-2017

Onderzoek VUMC - Wensen van ouderen

Onze praktijk doet mee aan een onderzoek naar de wensen van ouderen in de laatste fase van het leven. Het bespreken van uw behandelwensen is één van de onderwerpen. Als u 75 jaar of ouder bent krijgt u in de maand maart van ons een brief over dit onderzoek met een vragenlijst toegestuurd.

Het gesprek hierover wordt ook wel 'zorg rondom het levenseinde' genoemd. U vindt hier meer informatie.

We hopen dat u aan het onderzoek mee doet.

22-03-2017

Wist u dit? Avondspreekuur

Op de woensdagavond is er in onze praktijk een avondspreekuur. Behalve dokter Koetsier zijn er ook twee dietistes, Floor de Vries en Anouk van der Burg, en een acupuncturiste. Via het portaal (mijn praktijk) of met onze webagenda (bij contact) kun u zelf een afspraak bij de huisarts maken. 

08-10-2016

Loop ik risico?

Diabetes, Hart- & Vaatziekten, Nierschade ..

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem een eerste stap en doe de:  RISICOTEST

13-02-2016

Doe mee met Mijn Praktijk

Heeft u een mobiel met internet (smartphone)?

Stap dan ook over op onze mobiele website voor het patiëntenportaal, we noemen het Mijn Praktijk.

Het patiëntenportaal werkt ook op een tablet of op uw PC, mits u een mobiel nummer en (voor de aanmelding) een emailadres hebt.

Wat zijn de voordelen van Mijn Praktijk?

 • U kunt met u mobiel zelf een afspraak maken bij de huisarts, via onze online agenda's
 • U ziet uw eigen medicijnlijst en kunt eenvoudig een herhaalrecept aanvragen
 • U kunt uw eigen uitslagen van onderzoek dat de huisarts heeft aangevraagd inzien,  en u krijgt daarbij ook persoonlijk advies van de huisarts
 • U ziet de brief die de specialist aan de huisarts stuurt
 • U kunt een emailconsult versturen
 • U hoeft voor deze zaken niet meer te bellen met de praktijk
 • Alle communicatie met de praktijk is op deze manier goed beveiligd (wachtwoord en sms-code).

Wat moet ik doen om mee te doen?

Komt u langs op de praktijk? Neem dan uw legitimatie mee. U hoeft alleen een kort formulier in te vullen. Nadat wij uw gegevens hebben krijgt u een email met uitleg. U moet eenmalig op uw mobiel een wachtwoord instellen en daarna ontvangt u (iedere keer) een sms-code (token) om in te kunnen loggen. 

Belangrijk

Om uw privacy te kunnen waarborgen is het belangrijk dat u steeds inlogt in het patiëntenportaal. Hiervoor maakt u eenmalig een wachtwoord aan en ontvangt u elke keer dat u inlogt een SMS-code. Daarom ook vragen we u bij deelname, om eenmalig uw gegevens (mobiele nummer, emailadres en identiteit) te controleren.

Vragen? Mail naar: mijnpraktijk@jonkerkoetsier.nl

04-09-2015

Legitimatie verplicht bij ons prikpunt

Laboratoria en prikpunten zijn verplicht om uw identiteit te controleren. Als u bij ons langskomt voor bloedafname in de ochtend (8 tot 12 uur), dan zult U gevraagd worden uw legitimatie te tonen.

Wij hopen op uw begrip hiervoor. 

19-04-2015

Samenwerking Kinderen met Overgewicht

Huisartsen van de Waterlandpleinbuurt werken samen om een betere zorgketen te krijgen voor kinderen met ernstig overgewicht. Er is geregeld overleg met de jeugdarts en jeugdverpleegkundigen van het OKC, met de kinderartsen van het BovenIJ ziekenhuis en met de fysiotherapeuten (MCN en Goed Bezig). De kinderartsen houden gezamenlijk met het OKC spreekuur in ons gezondheidscentrum.

Kinderen met ernstig overgewicht hebben grote gezondheidsrisico's. Op veel jongere leeftijd kunnen zij chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en artrose ontwikkelen. Een goede aanpak en overgewicht voorkomen is dus belangrijk.

In de Aanpak Gezond Gewicht werken de huisartsen ook samen met het Stadsdeel, Scholen, Straat- en Beweegcoaches, met LEFF en tal van andere partijen, opdat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt.

Meer willen weten?

- Aanpak Gezond Gewicht
- LEFF
- Sterrenmakers (activiteiten buiten schooltijd voor 4-12 jaar)

18-04-2015

Patiƫnttevredenheidsonderzoek

Praktijk krijgt een dikke plus!

 
Onze praktijk doet jaarlijks mee aan onderzoek naar uw mening en wensen. Langs deze weg willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Wij zijn heel tevreden over het resultaat.
 
Wij willen de praktijk waar mogelijk verbeteren. Zo heeft u bijvoorbeeld aangegeven dat de toegankelijkheid naar de praktijk voor minder validen en ouderen verbeterd moet worden. Sinds onze verhuizing naar de Beverwijkstraat is dit probleem opgelost. Ook heeft onze wachtkamer deuren gekregen, zodat u niet hoort wat er aan de balie wordt gezegd.
 
De resultaten van het onderzoek in 2015 zijn te lezen via onderstaande link:  hier
De resultaten van het onderzoek in 2013 zijn te lezen via onderstaande link:  hier