Wilt u onze nieuwsbrieven ontvangen?

Emailadres:
Ja, ik wil de nieuwsbrieven ontvangen
16-02-2018

Beverwijkstraat Rookvrij

Misschien heeft u het al gelezen of gehoord? Vanaf 22 februari is de Beverwijkstraat een rookvrije zone. Samen met het Ouder-Kind Centrum, het gezondheidscentrum en de bibilotheek en het Huis van de Wijk hebben we ons hiervoor ingespannen.  Wij zetten ons in voor het initiatief van de Rookvrij GeneratieDe verkeersborden zijn een aanmoediging maar geen officieel verbod. Onze straat is een plek waar mensen komen voor hun gezondheid en waar ook veel kinderen komen.   

Roken is een ernstige verslaving die mensen veelal in de puberteit 'oplopen', omdat je in die levensfase meer gevoelig bent voor verslavingen en het gedrag in je sociale omgeving. De tabaksindustrie maakt hier slim gebruik van. Zien roken doet roken. Bijna twee op de drie rokers sterft vroegtijdig aan de gevolgen van het roken,  zoals longkanker maar ook andere vormen van kanker, hart- en vaatziekten en COPD. Daarnaast heeft roken een ongunstige invloed op veel behandelingen en ziekten. Meeroken is ook schadelijk en geeft een hogere kans op ziekte en sterfte.

Misschien wilt u zelf van het roken af? Stoppen met roken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Vaak lukt het niet meteen. De meeste rokers hebben meerdere stoppogingen nodig. Wij willen u graag daarbij helpen en onze praktijkondersteuners zijn daarvoor opgeleid. Er zijn ook verschillende groepsbehandelingen en medicijnen die kunnen helpen. Bespreek het bij ons op de praktijk.

13-02-2016

Doe mee met Mijn Praktijk

Heeft u een mobiel met internet (smartphone)?

Stap dan ook over op onze mobiele website voor het patiëntenportaal, we noemen het Mijn Praktijk.

Het patiëntenportaal werkt ook op een tablet of op uw PC, mits u een mobiel nummer en (voor de aanmelding) een emailadres hebt.

Wat zijn de voordelen van Mijn Praktijk?

 • U kunt met u mobiel zelf een afspraak maken bij de huisarts, via onze online agenda's
 • U ziet uw eigen medicijnlijst en kunt eenvoudig een herhaalrecept aanvragen
 • U kunt uw eigen uitslagen van onderzoek dat de huisarts heeft aangevraagd inzien,  en u krijgt daarbij ook persoonlijk advies van de huisarts
 • U ziet de brief die de specialist aan de huisarts stuurt
 • U kunt een emailconsult versturen
 • U hoeft voor deze zaken niet meer te bellen met de praktijk
 • Alle communicatie met de praktijk is op deze manier goed beveiligd (wachtwoord en sms-code).

Wat moet ik doen om mee te doen?

Komt u langs op de praktijk? Neem dan uw legitimatie mee. U hoeft alleen een kort formulier in te vullen. Nadat wij uw gegevens hebben krijgt u een email met uitleg. U moet eenmalig op uw mobiel een wachtwoord instellen en daarna ontvangt u (iedere keer) een sms-code (token) om in te kunnen loggen. 

Belangrijk

Om uw privacy te kunnen waarborgen is het belangrijk dat u steeds inlogt in het patiëntenportaal. Hiervoor maakt u eenmalig een wachtwoord aan en ontvangt u elke keer dat u inlogt een SMS-code. Daarom ook vragen we u bij deelname, om eenmalig uw gegevens (mobiele nummer, emailadres en identiteit) te controleren.

Vragen? Mail naar: mijnpraktijk@jonkerkoetsier.nl

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.

05-10-2017

Nieuws



  Team Huisartsen uitgebreid met Kim Ebing 

  Vanaf 17 september is Kim Ebing bij ons in de praktijk als huisarts in opleiding. Zij rondt de huisartsenopleiding in maart af.

  Kim: "Toen ik deze zomer te horen kreeg dat ik het laatste deel van mijn opleiding tot huisarts in mijn eigen, geliefde, stadsdeel kon doen was ik erg blij. Al mijn hele leven woon ik in Amsterdam Noord. Voor de opleiding heb ik met veel plezier in het BovenIJ ziekenhuis gewerkt. Daar was ik zaalarts en arts op de spoedeisende hulp bij de interne geneeskunde. Alle facetten van het huisartsenvak vind ik eigenlijk leuk en interessant."

  "Naast mijn werk ben ik ook moeder van twee kleine kinderen en als hobby ben ik zangeres. Tot half maart kunt u mij op maandag, dinsdag, woensdag (vanaf december) en vrijdag in de praktijk vinden."

  Nieuwe stagaire doktersassistente

  Half oktober zal Djara Wong Swie Sang met haar stage beginnen. Zij is het komende jaar twee dagen per week in onze praktijk.

  Co-assistent of student

  Soms kunt u in onze praktijk ook een co-assistent of student treffen. Wij vinden het belangrijk om veel aandacht aan onderwijs en scholing te geven. Uiteraard mag u altijd nee zeggen als u liever alleen door de dokter gezien wilt worden.

  BovenIJ vertrekt van het Waterlandplein

  Helaas heeft het BovenIJ Ziekenhuis besloten om de spreekuren op het Waterlandplein te beeindigen. Met ingang van 1 oktober is de buitenpoli gestopt en kunt u niet meer bij ons terecht voor de cardioloog, hartfalenverpleegkundige, dermatoloog, kinderarts en psychiater. Er zijn wel plannen om in de huisartsenpost op het terrein van het BovenIJ Ziekenhuis een speciaal spreekuur te starten voor een specialistisch adviesconsult. Hierbij vraagt de huisarts om een gericht advies aan de specialist. U blijft uw huisarts als behandelaar voor uw aandoening houden en u heeft geen extra kosten.

  Hypnotherapie bij Fysio MCN

  Dick Sier en Azad Khan hebben beide de opleiding Klinische Hypnotherapie afgerond. Er zijn veel misverstanden over hypnose, oa door wat we kennen van de 'show-hypnose'. Hypnose in de therapieomgeving is veilig en u doet nooit iets wat u niet wil. Hypnotherapie kan helpen bij slaapproblemen of een fobie, om te leren ontspannen, voor prikkelbare darm of opvliegers. Zie hier voor informatie.  

  Stoptober

  Doet u ook mee? De maand oktober is Nederland in de ban van stoptober, succesvol stoppen met roken door het samen te doen! 

  15-07-2017

  Expositie kunst

  IN BIOSCAPES combineert Tineke van der Pouw Kraan haar passie voor natuur en fotografie, door met haar foto's en scans de fascinerende, natuurlijke vormen van biologische onderwerpen op artistieke wijze in beeld te brengen. Voor het project ‘Bioscans’ gebruikt ze ultradun gesneden plakjes van alledaagse groenten en fruit. De plakjes worden geschikt gemaakt voor scanning en fotografie, waarna ze de oorspronkelijke structuren benadrukt door digitale inkleuring. Haar professionele achtergrond als bioloog is mede bepalend geweest voor dit project.

  Omdat de scans zich als serie goed lenen voor een uniforme presentatie als postzegels, heeft ze een selectie ook als zodanig vormgegeven.

  Daarnaast is een aantal foto’s te zien van de serie “Green Life” en van “Dream Life”, waarin verschillende originele foto’s worden gecombineerd om een droomachtige sfeer te creëren.

  Voor informatie en prijzen, kijk op www.eksteeninart.com

  22-03-2017

  Onderzoek VUMC

  Onze praktijk doet mee aan een onderzoek naar de wensen van ouderen in de laatste fase van het leven. Het bespreken van uw behandelwensen is één van de onderwerpen. Als u 75 jaar of ouder bent krijgt u in de maand maart van ons een brief over dit onderzoek met een vragenlijst toegestuurd.

  Het gesprek hierover wordt ook wel 'zorg rondom het levenseinde' genoemd. U vindt hier meer informatie.

  We hopen dat u aan het onderzoek mee doet.

  04-09-2017

  Test uw hartritme!

  Als u 65 jaar of ouder bent kunt u in onze praktijk uw hartritme controleren. Dit kan bij elk bezoek aan de praktijk. De reden van uw bezoek maakt niet uit. Ook bieden we de MyDiagnostick aan tijdens de griepprik-middag op 19 oktober.

  MyDiagnostick

  Boezemfibrilleren komt vooral voor bij ouderen. Soms geeft het klachten zoals hartkloppingen, vaak helemaal niet. Dit onderzoek is om ongemerkt boezemfibrilleren op te sporen. Boezemfibrilleren is een belangrijke oorzaak van beroerte.

  Als u 65 jaar of ouder bent, kunt u zich laten testen. Als u boezemfibrilleren heeft, moet u daar waarschijnlijk voor behandeld worden.

   Meer weten?  https://mydiagnostick.eu/patienten/?lang=nl

  22-03-2017

  Wist u dit?

  Op de woensdagavond is er in onze praktijk een avondspreekuur. Behalve dokter Koetsier zijn er ook twee dietistes, Floor de Vries en Anouk van der Burg, en een acupuncturiste. Via het portaal (mijn praktijk) of met onze webagenda (bij contact) kun u zelf een afspraak bij de huisarts maken. 

  15-03-2017

  Project: Medicatie gesprek met apotheker

  Misschien krijgt u binnenkort de vraag of u over uw medicatie wilt komen praten met apotheker Loek Rappange. 

  Gedurende een half jaar komt hij gesprekken voeren op onze praktijk over medicijnen. Slikt u veel medicijnen of heeft u moeite met het slikken, bijwerkingen of gaan sommige medicijnen niet goed samen, dan kunt u vrijblijvend uitgenodigd worden voor dit spreekuur. We doen dit kwaliteitsproject samen met de apotheker van de Nieuwendammer apotheek en onze buren, de Huisartsenpraktijk Amsterdam Noord.

  Als u 6 of meer medicijnen gebruikt, kan het zijn dat u door hem wordt uitgenodigd. Er zijn geen kosten aan verbonden, u bent vrij om wel of niet mee te doen. Heeft u kortgeleden in ziekenhuis gelegen en is uw medicatie veranderd, ook dan bent u welkom. Wilt u zelf graag komen, omdat u vragen hebt, ook dat is mogelijk. Het is ook geen probleem als u de medicijnen van een andere apotheek krijgt.

  De gesprekken vinden plaats bij ons in de praktijk. Het project start in mei.

  15-02-2018

  Nieuwe huisarts in opleiding

  Dokter Kim Ebing gaat ons in maart weer verlaten. Ze heeft haar opleiding afgerond en gaat de komende maanden werken bij een praktijk in Nieuwendam. Misschien dat u haar dus nog een keer tegenkomt.

  Vanaf maart zal Nick Koch bij ons komen als huisarts in opleiding. Nick was voor de opleiding werkzaam als arts-assistent chirurgie. HIj zal één jaar bij ons blijven. 

  07-02-2017

  Nieuwe buren - Maakplaats 021

  Maakplaats 021 is onze nieuwe buur, direct rechts naast de ingang van het Gezondheidscentrum.

  De plek voor iedereen die wil leren werken met technologieën van morgen zoals 3D-printers en lasersnijders. Het is een speelkamer waar jongens en meisjes uit de buurt, op een laagdrempelige manier hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag gaan met nieuwe technologieën.

  Maakplaats 021 Waterlandplein is de eerste van meerdere Maakplaatsen die in diverse OBA-vestigingen in heel Amsterdam worden gerealiseerd. 

  Meer weten: https://www.facebook.com/maakplaats021

  08-10-2016

  Loop ik risico?

  Diabetes, Hart- & Vaatziekten, Nierschade ..

  U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem een eerste stap en doe de:  RISICOTEST

  06-06-2016

  Nieuwe aktiviteiten

  Wijkinfopunt

  Beweegt u te weinig? Doe dan eens mee met de loopgroep. Elke dinsdagochtend. Het doel: Bewegen is gezond en samen wandelen gezelliger dan alleen. U kunt gewoon gratis meedoen. Na afloop is er een groente of fruitshake. Aanmelden kan elke ochten bij het wijkinfopunt in de hal. Het Wijkinfopunt heet tegenwoordig wijkservicepunt en is elke ochtend open.

  Gewichtige dames. Onder de bezielende leiding van Els Annegarn traint een groep vrouwen buiten en in het Noorderparkbad. Het is een zeer enthousiaste groep bedoeld voor vrouwen die kampen met fors overgewicht. Verwijzing via de huisarts.

  Moestuin

  Moestuin 'De Waterlandjes'. U hebt het vast al gezien, schuin voor het Gezondheidscentrum is een prachtige moestuin ontstaan. Een aanwinst voor de buurt! Het initiatief is tot stand gekomen mede door David Koetsier en Susan Meijerink (Doras). Soms zult in onze wachtkamer iets van de oogst vinden, zoals radijsjes. Alle tuintjes zijn in gebruik door buurtbewoners. Het Gezondheidscentrum beheert vier tuintjes. Onze dietiste gaat in zomer ook de tuin in en tips geven over gezond eten. Hebt u diabetes, overgewicht of een hoog risico op hart- en vaatziekten (CVRM), dan bent u extra welkom. Meldt u aan bij Leonie of Agnes, praktijkondersteuners of bij het Wijkinfopunt.

  Welzijn op Recept

  Bent u eenzaam of mist u sociale contacten. Lang ziek geweest, maar wil u nu weer wat oppakken? Geen hobby of zou u weleens op excursie willen gaan? Iets voor de buurt willen betekenen? Als huisarts of praktijkondersteuner kunnen we u verwijzen naar Hennie den Hartog, van Combiwel. Ze werkt in het Huis van de Wijk, naast de bibliotheek. U wordt dan door haar uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Wat zijn uw wensen en mogelijkheden? Omdat ze bijna alle aktiteiten in Noord kent kan ze u goed helpen.  

  Nationale Diabetes Challenge

  Doe nu mee! Eén keer per week samen lopen als training voor de Nationale Diabetes Challenge Week van 12 t/m 15 oktober. Er zijn nog plaatsen. De groep start wekelijks bij het BovenIJ ziekenhuis. Dit project is in eerste instantie voor mensen met diabetes maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Ook mensen zonder diabetes kunnen zich inschrijven. Wilt u meer weten? Kijk dan hier.

  Medische Apps

  Twee tips: Thuisarts en Moet ik naar de Dokter?
  Beide apps bevatten veel betrouwbare informatie voor u. Wat kun je zelf doen en wanneer moet je naar de huisarts? Ze zijn allebei gratis te downloaden op uw telefoon. De informatie van Thuisarts.nl vindt u ook op de startpagina van onze praktijkwebsite. 

  13-02-2016

  Groene vingers gezocht ...

  U hebt het vast opgemerkt. Vorig jaar zijn we met buurtbewoners en de huisartsenpraktijk gestart met een buurtmoestuin, die schuin tegenover de ingang van het gezondheidscentrum ligt.

  Vanwege de grote belangstelling is de tuin dit jaar uitgebreid. Op zaterdag 1 april is de openingsdag voor dit jaar gepland. Tuinieren is een gezonde hobby, vaak gezellig en levert naast gezonde groentes ook de nodige beweging en sociale contacten op. Wilt u als buurtbewoner meedoen? Mail dan met info.waterlandjes@gmail.com.

  04-09-2015

  Legitimatie verplicht bij ons prikpunt

  Laboratoria en prikpunten zijn verplicht om uw identiteit te controleren. Als u bij ons langskomt voor bloedafname in de ochtend (8 tot 12 uur), dan zult U gevraagd worden uw legitimatie te tonen.

  Wij hopen op uw begrip hiervoor. 

  27-08-2015

  Wijk Info Punt

  Vanaf half september start het Wijk Info Punt (ook wel Wijk Service Punt genoemd)  in de hal van ons gezondheidscentrum.  Iedere dag kunt u tussen 9 en 12 uur kennismaken met één van de vrijwilligers.

  Waarvoor kunt u terecht?
  - Een kopje koffie of een gesprekje
  - Folders
  - Buurtinitiatieven
  - Vragen als ... waar kan ik terecht voor voorzieningen, thuiszorg, ondersteuning, een sport of -beweegaktiviteit, een hulp- of zorgverlener en ga zo maar door ...
  - Burenhulp

  Wilt u zelf ook meehelpen? Dat kan! Het wijkinfopunt is een samenwerking van alle zorgverleners en welzijnswerkers uit ons gezondheidscentrum. Medewerkers van Doras doen de coördinatie. U kunt een mail sturen naar s.meijerink@doras.nl of even binnenlopen bij Doras op onze 2e verdieping.

  19-04-2015

  Samenwerking Kinderen met Overgewicht

  Huisartsen van de Waterlandpleinbuurt werken samen om een betere zorgketen te krijgen voor kinderen met ernstig overgewicht. Er is geregeld overleg met de jeugdarts en jeugdverpleegkundigen van het OKC, met de kinderartsen van het BovenIJ ziekenhuis en met de fysiotherapeuten (MCN en Goed Bezig). De kinderartsen houden gezamenlijk met het OKC spreekuur in ons gezondheidscentrum.

  Kinderen met ernstig overgewicht hebben grote gezondheidsrisico's. Op veel jongere leeftijd kunnen zij chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en artrose ontwikkelen. Een goede aanpak en overgewicht voorkomen is dus belangrijk.

  In de Aanpak Gezond Gewicht werken de huisartsen ook samen met het Stadsdeel, Scholen, Straat- en Beweegcoaches, met LEFF en tal van andere partijen, opdat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt.

  Meer willen weten?

  - Aanpak Gezond Gewicht
  - LEFF
  - Sterrenmakers (activiteiten buiten schooltijd voor 4-12 jaar)

  19-04-2015

  Helius studie

  Wist u dat mensen van Surinaams-Hindoestaanse afkomst meer kans hebben op diabetes? En dat hoge bloeddruk veel vaker voorkomt bij mensen van Afro-Surinaamse afkomst en bij West-Afrikanen? Astma zien we juist weer veel vaker bij mensen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Waar komt dit nu door?

  We weten nog niet goed waarom deze verschillen in gezondheid er zijn. Daar doet de HELIUS studie onderzoek naar.

  De HELIUS studie wordt uitgevoerd door het AMC en de GGD en komt nu ook naar Amsterdam-Noord. Als u een uitnodiging krijgt, wilt u dan ook meedoen?

  Meer weten? HELIUS

  18-04-2015

  Patiƫnttevredenheidsonderzoek

  Praktijk krijgt een dikke plus!

   
  Onze praktijk doet jaarlijks mee aan onderzoek naar uw mening en wensen. Langs deze weg willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Wij zijn heel tevreden over het resultaat.
   
  Wij willen de praktijk waar mogelijk verbeteren. Zo heeft u bijvoorbeeld aangegeven dat de toegankelijkheid naar de praktijk voor minder validen en ouderen verbeterd moet worden. Sinds onze verhuizing naar de Beverwijkstraat is dit probleem opgelost. Ook heeft onze wachtkamer deuren gekregen, zodat u niet hoort wat er aan de balie wordt gezegd.
   
  De resultaten van het onderzoek in 2015 zijn te lezen via onderstaande link:  hier
  De resultaten van het onderzoek in 2013 zijn te lezen via onderstaande link:  hier