Moet ik naar de dokter?

Als u niet zeker weet of u naar de dokter moet, gebruik onze keuzehulp:


Afspraak maken of een vraag voor de dokter? Gebruik hiervoor het portaal:

Portaal

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
19-04-2024

Aan de slag ... met uw gewicht

Bijna de helft van alle Amsterdammers is te zwaar. Wilt u een gezonder gewicht, beter slapen of u fitter voelen? Dan kan deelname aan een leefstijlprogramma (GLI) u daarbij helpen. 

Heeft u belangstelling?
Speciaal voor u is er op dinsdag 14 mei van 19:00 - 19:30 een online informatie bijeenkomst.
Aanmelden kan via deze link.

MiGuide CooL is een programma waarbij u twee jaar begeleiding krijgt van een leefstijlcoach. U start de eerste twee keer met een groepsbijeenkomst in het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein 302. Daarna zij de bijeenkomsten en één op één gesprekken online, via videobellen. Het programma wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar en heeft ook geen invloed op uw eigen risico.

Spreekt u liever Turks? Dan kunt u gebruik maken van hun Turks sprekende leefstijlcoach. 

19-04-2024

Aan de slag ... met bewegen

Wandelen is gezond en het is gezellig. Het brengt mensen samen en de natuur in gaan is al eeuwen een bron van inspiratie en kracht.

De Nationale Diabetes Challenge start elk jaar. Zij brengen mensen met diabetes en/of een verhoogd risico daarop, zoals bij overgewicht, in beweging. 

Doet u ook mee?
Vanaf 29 april a.s. start elke maandag om 13:30 uur deze wandelgroep in de grote hal van het BovenIJ ziekenhuis. Kunt u 29 april niet? Geen probleem, want elke maandag mag u aansluiten.

Aanmelden kan ook: hier

19-04-2024

Aan de slag ... met stoppen met roken

Stoppen met roken is vaak niet makkelijk. De meeste kans op succes heeft u wanneer u ook professionele begeleiding krijgt naast eventuele nicotinepleisters of medicatie. Waarom stoppen? Kijk hier.

Vanaf 2024 kan iedere Amsterdammer, volledig vergoed door de zorgverzekeraar, gebruik maken van een stoppen-met-roken coach. Dit kan in Amsterdam-Noord via Sinefuma of WeQuit.

Wilt u deze hulp? Laat het ons als huisarts of praktijkondersteuner weten, dan verwijzen wij u. 

19-04-2024

Zelftriage

Bij veel klachten hoeft u niet altijd (meteen) naar de dokter of kunt u ook zelf aan de slag. Bij sommige klachten is een snelle beoordeling van de huisarts juist belangrijk. Daar kan zelftriage via onze website u bij helpen.

Binnenkort gaan we u als u belt vragen om bij nieuwe klachten eerst deze zelftriage te doen.

Wat houdt het in?

  • Als u belt voor een nieuwe klacht vragen we u eerst de zelftriage te doen.
  • U vindt de zelftriage direct op onze website, deze duurt 1 minuut.
  • Wanneer u wordt teruggebeld door onze assistente, weet zij al wat uw klachten zijn.
  • Zodoende kunnen we u sneller en beter helpen. 
19-04-2024

Positieve gezondheid ... huh?

Positieve gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, waarbij naar zes dimensies wordt gekeken. Dit kan je helpen om beter om te gaan met de lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

Mensen zijn niet hun 'aandoening'. In de zorg richten we ons soms te veel op klachten en gezondheidsproblemen. Door de aandacht niet op ziekte te richten maar op mensen zelf, groeit de veerkacht en dat wat je leven betekenis geeft.

We gaan als praktijk met positieve gezondheid aan de slag. We zullen u dan vragen om het spinnenweb in te vullen en daarna met ons in gesprek te gaan.

Nu al nieuwsgierig? Het spinnenweb brengt in kaart hoe jij je gezondheid ervaart. Ga naar de website van Positieve Gezondheid.

16-04-2024

Expositie van Gerard Vogelaar

Wij hebben weer mooie kunst in onze praktijk. U bent van harte welkom om te komen kijken. 

Wilt u meer weten? Kijk dan hier: Gerard Vogelaar 

Heeft u belangstelling om één van de kunstwerken te kopen? Bij de balie's is een prijslijst.

22-12-2023

Goede voornemens

Heeft u ook goede voornemens voor aankomend jaar?

Er is veel aanbod in onze wijk waar u gebruik van kunt maken. Het meeste staat op de website van Gezond Noord.

Een paar voorbeelden:

  • Beter leren omgaan met stress en voor jezelf leren opkomen , metTraining mentale kracht, op vrijdag
  • Yoga, op vrijdag in het Huis van de Wijk
  • Bewegen met anderen: wandelgroep, buitensport voor mannen, fietsen in Noord, gymanstiek voor 65+  (op vrijdag)
  • Serieus aan de slag willen gaan met overgewicht, wellicht is dan de Beweegkuur iets voor je. Hiervoor heb je een verwijzing nodig.

Heeft u vragen over geld, wonen, werk, veiligheid of zorg?
Dan kunt u terecht bij het Buurtteam Nieuwendam, op de 2e verdieping in ons centrum. Op maandag en donderdag is er in de ochtend een inloopspreekuur. 

Heeft u diabetes en wilt u zelf aan de slag om fitter te worden?
Vanaf 2024 is er nieuw aanbod waar u mogelijk gebruik van kunt maken:
- Online deelname aan groep Keer Diabetes 2 om GLI (hier)
- In Noord deelname aan Keer Diabetes 2 om Plus (hier)
Bespreek het met Leonie of Jetty, onze praktijkondersteuners.

We wensen u goede feestdagen en een fijn uiteinde van het jaar.

Het hele team van de praktijk.

29-11-2023

De klimaatdokter

Wat kunnen we doen aan de negatieve impact van de gezondheidszorg op het klimaat? In deze folder kunt u hier meer over lezen. Door bewuste keuzes te maken en duurzaamheid te omarmen, kunnen we samen stappen zetten naar een gezondere en groenere toekomst.
 
Als zorgverleners hebben we de verantwoordelijkheid om niet alleen voor onze patiënten te zorgen, maar ook voor het milieu. Door bewustwording te creëren en kleine veranderingen door te voeren, kunnen we een positieve impact hebben op zowel de gezondheid van onze patiënten als op het klimaat.
 
Lees hier meer over het initiatief van deklimaatdokter.nl
12-10-2023

Nieuw telefoonsysteem

Om u beter te kunnen helpen aan de telefoon gaan wij 8 november over op een nieuw telefoonsysteem. U staat niet meer in de wacht. U krijgt een keuzemenu en maakt zo nodig een terugbelafspraak. Onze assistentes kunnen u dan beter helpen door de rust die dit in hun werk gaat geven.

Kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal? Doe dat dan vooral. Met het portaal kunt u uitslagen zien, medicatie bestellen en vragen stellen aan uw (vaste) arts. Daarnaast ziet u ook uw eigen dossier.

Verder hebben we op onze website de link naar Moet ik naar de dokter en naar Thuisarts staan voor antwoorden op veelgestelde medische vragen.

Ook de balie houden we graag rustig. U hoeft u niet aan te melden als u een afspraak hebt. De assistentes zijn meestal druk met bellen, administratie of spreekuur.

21-03-2023

Keer Diabetes2 om

Keer Diabetes2 om is een leefstijlprogramma dat mensen met diabetes type 2 helpt om zich gezonder te voelen en hun leefstijl te verbeteren. 

Met dit programma sta je er niet alleen voor!

Keer Diabetes2 om bestaat al een aantal jaar, maar was tot nu toe niet beschikbaar voor bewoners van Amsterdam-Noord. Als huisartsen hebben we ons sterk gemaakt om het programma ook in Noord te krijgen. Binnenkort kan nu voor het eerst een groep starten in Nieuwendam - Buikslotermeer. Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

HIER leest u meer over het programma.

Heeft u belangstelling? Stuur dan een mail naar l.luttikhuizen@jonkerkoetsier.nl of bel onze praktijk.

28-12-2021

Cursus Omgaan met stress

Hoe herken je stress en voorkom je het? Arkin GGZ heeft het hele jaar door een cursus van 4 weken met elke week een bijeenkomst voor kleine groepen. Informatie vindt u hier.

U heeft geen verwijzing nodig en aanmelden kan via de website.

24-12-2021

Moeite met digitale zorg?

Kost het u moeite om gebruik te maken van websites en portalen? Wilt u ons patiëntenportaal gaan gebruiken maar durft u niet of lukt het u niet goed? Maak dan gebruik van de helpdesk digitale zorg voor ondersteuning bij zorg op afstand.

Helpdesk digitale zorg: Tel 085-1304575. Of kijk hier.

Hulp nodig bij het patiëntenportaal?

  1. Vraag de praktijk eerst om een uitnodigingsmail te krijgen voor het portaal.
  2. Heeft u de mail binnen, probeer dan eerst of het u zelf lukt.
  3. Lukt het u niet? Bel dan niet de praktijk maar de helpdesk op 085-1304575 en vraag hulp voor Bricks Patiëntenportaal.

Een korte handleiding van het portaal vindt u hier.

24-04-2018

PrEP

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is. Wilt u meer weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.