Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
13-10-2020

GRIEPPRIK 19 OKT

Wij geven dit jaar de griepprik op maandagochtend 19 oktober in de bibliotheek naast onze praktijk, op het Waterlandplein 302. Tijden zijn op achternaam: A t/m G 08:30-10:00 uur, H t/m N 10:00-11:00 uur, O t/m Z 11:00-13:00 uur.

Wilt u svp

 • de uitnodigingsbrief meenemen
 • gepaste afstand houden
 • een mondkapje dragen in het gebouw 

Wij geven u ook de pneumokokkenprik als u hiervoor bent uitgenodigd (leeftijden: 73-79 jaar). 

09-09-2020

Jaarlijkse griepprik

Op 19 oktober geven wij u de griepprik dit jaar. Komt u in aanmerking, dan ontvangt u van ons een oproep per post. Sommige mensen (73-79 jaar) krijgen dit jaar ook een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie. Wij geven u dan de vaccinaties direct na elkaar één in elke bovenarm. Neem U de brief voor ons mee?  

Meer informatie: griepprik, pneumokokkenprik, griep  (algemeen), pneumokok

Gebruikt u antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol, pradaxa, eliquis, lixiana, xarelto? Geef dit dan door als u komt. Mag u niet in de bovenarm geprikt worden? Dan krijgt u de prik in het bovenbeen.

Vanwege het coronavirus zullen we extra aanpassingen treffen. We vragen u goed afstand te houden en een mondmasker te gebruiken.

09-09-2020

Team

We informeren u graag over enkele wijzigingen in ons team.

Praktijkondersteuner en echografiste Agnes Buis is half augustus bij ons gestopt vanwege verhuizing naar de Veluwe. Zij is opgevolgd door Sara Baig als POH. Als u een hart- of vaatziekte hebt , een hoge bloeddruk of cholesterol dan zal zij u voor haar spreekuur uitnodigen.

Huisarts Karin Schelling is onlangs begonnen met de echografie-opleiding voor huisartsen. Zij zal dit gaan doen naast collega David Koetsier, zodat u bijna elke dag ook terecht kan voor een echo-onderzoek. Vanaf half september werkt dokter Schelling ook op de maandagochtend.

Gytha de Jongh is onze nieuwe huisarts in opleiding. Zij is het komende jaar bij ons in de praktijk. Voor de huisartsopleiding werkte ze in het ziekenhuis van Nieuwegein en op Curaçao. 

01-09-2020

Stoptober 2020

Doe mee met Stoptober
Vanaf 3 september kunt u zich aanmelden voor deze landelijke campagne om samen te stoppen met roken.

Amsterdammers roken vaker dan andere Nederlanders. Voor veel rokers is het niet makkelijk om te stoppen, omdat sigaretten enorm verslavend zijn. Als het je lukt is de winst groot! Kies de Stoptober APP als steun en om te zien wat het je opleverd.

Meer hulp nodig?

Bespreek het met onze praktijkondersteuners of meld je aan voor online begeleiding bij WeQuit  of Sinefuma.

 •  WeQuit is een organisatie uit Amsterdam-Noord. Aanmelden gaat via hun website. De begeleiding wordt gedaan door psychologen die veel ervaring hebben met verslaving. 
 • Sinefuma is een landelijke organisatie en werkt met stoppen met roken coaches. Aanmelden gaat via de huisarts of praktijkondersteuner. 
 • Beide programma's worden volledig vergoed door de (meeste) zorgverzekeraars, ook de eventuele geneesmiddelen.

02-06-2020

CORONATEST

Coronaklachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen. 
Bel het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of maak online  een testafspraak.

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich zonder kosten laten testen.

27-04-2020

CORONA NIEUWS (3)

Naar de huisarts in coronatijd

We proberen u zo veel als mogelijk te helpen door zorg op afstand te leveren. Met urgente klachten kunt u ons altijd bellen! Voor andere klachten maakt  u gebruik van het patiëntenportaal MijnPraktijk. Heeft u dat nog niet? Neem contact op om u aan te melden. 

Wat kunt u met MijnPraktijk?

 • Een e-consult met foto of bijlage sturen.
 • Een afspraak maken voor video/beeldbellen - U krijgt op de tijd die u hebt gekozen een sms met een link, waar u op klikt. Daarna krijgt u met ons verbinding. Het patiëntenportaal vraagt nu nog naar uw skype account - dat gebruiken we niet.
 • Terugbel afspraak - Waarschijnlijk kan dit binnenkort. Nu moet u ons gewoon bellen.

Een medische vraag stellen via onze gewone email voldoet niet aan de veiligheidseisen. Wij mogen uw vraag per email dan niet beantwoorden. U kunt wel veilig mailen met MijnPraktijk.

De praktijk bezoeken - belangrijke tips

 • Alleen als u een afspraak heeft gekregen bent u welkom. U mag dus niet zonder afspraak naar binnen.
 • Het liefst komt u alleen, als het niet anders kan met één begeleider.
 • Wij houden meer ruimte tussen de afspraken. Kom zo veel mogelijk precies op tijd.
 • De balie is afgeschermd met een plaat van plexiglas. In onze wachtkamer geven blauwe stippen op de vloer aan waar u mag gaan zitten.
 • Voor mensen met koorts of luchtwegklachten hebben wij elke middag een infectiespreekuur op afspraak. We gebruiken de spreekkamer beneden naast de ingang. Heeft u hiervoor een afspraak, wacht dan buiten.  We bellen u op uw mobiel als u naar binnen mag.
 • Komt u voor bloedprikken? Dan zijn er 2 zitplekken direct na de schuifdeur rechts. Het lab is open van 8:00-11:00 uur. Het formulier geven wij aan de prik-assistente. Voor de bloedafname heeft u geen afspraak nodig.

Corona informatie in andere talen

Pharos heeft voorlichting in beeld, tekst en geluid in verschillende talen, oa in het Engels, Arabisch, Farsi, Papiaments en Turks. Kijk hier.

Stoppen met roken

Geregeld geeft longarts Wanda de Kanter een gratis online stoppen met roken training in coronatijden. Zie: stoppersclub

Ramadan

Afgelopen vrijdag is de ramadan begonnen. Heeft u diabetes? Kijk dan hier  voor informatie of bel met Leonie of Agnes, onze praktijkondersteuners! Niet iedereen met een chronische ziekte kan de ramadan volgen. 

Hou vol

Er is de afgelopen weken heel veel in Nederland en de wereld gebeurd. We hopen dat het met u allen goed mag blijven gaan. 

De huisartsen

22-03-2020

CORONA NIEUWS (2)

Nieuws

Inmiddels komt er steeds meer nieuws uit Brabant over volle ziekenhuizen. In Amsterdam is het aantal bevestigde infecties de afgelopen week ook snel gestegen, onder meer bij medisch personeel.

We moeten dit samen doen

Onze koning deed deze week een oproep aan iedereen en zei "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."

Wilt u iets betekenen voor anderen in de buurt, heeft u juist zelf hulp nodig? Een praatje, voor de boodschappen of andere praktische zaken, neem dan contact op met: Voor elkaar in Amsterdamper mail info@voorelkaarinamsterdam.nl of bellen 020-7670031

Email en patiëntenportaal

Hebben wij uw email nog niet of kent u buurtbewoners die ook patiënt bij ons zijn, vraag hen hun email aan ons door te geven. Zo kunnen wij u beter bereiken.

Maakt u nog geen gebruikt van het portaal, meldt u nu aan door een mail te sturen met uw naam, geboortedatum en mobiele nummer. Dan nemen wij contact met u op.

Tekort

Heeft u FFP1/FFP2 maskers of chirurgische maskers over en wilt u deze schenken, dan stellen we dat zeer op prijs.

Wie hebben er meer risico?

Vooral ouderen en mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, longziekten en hart- en vaatziekten kunnen veel ernstiger ziek worden door het coronavirus. Dit geldt ook voor mensen met een verlaagde afweer door medische behandeling, zoals bij chemo, het slikken van prednison of het gebruik van biologicals.

Er zijn aanwijzingen dat rokers meer kans hebben op een ernstig beloop (zie link). Wilt u daarom nu stoppen met roken dan kan dat online met ondersteuning: via onze praktijkondersteuners  of door u aan te melden bij WeQuit.
Verder kunt u de blog van longarts Wanda de Kanter volgen 'stoppen met roken in tijden van #corona'.

Ook met (fors) overgewicht heeft u  meer kans om ernstig ziek te worden.

 • We willen daarom dit boekje met u delen, vol met foto's van gezonde en minder gezonde keuzes. Gemaakt door praktijkondersteuner Els van Beek, uit Rotterdam. 
 • Wilt u meer bewegen, of wilt tips en adviezen van andere Noorderlingen over gezond leven? Kijk op GezondNoord. Bel Els Annegarn 06-51311666 of mail naar gezondnoord@doras.nl 

De praktijk

De komende weken zien wij u op de praktijk alleen bij urgente of ernstige klachten. Waar mogelijk zullen we u per telefoon advies geven of via beeldbellen helpen. 
Meld u aan voor ons patiëntenportaal 'MijnPraktijk'.
Kijk vooral eerst op onze website als u medische vragen heeft. 

Tot slot

Opnieuw willen wij graag iets met u delen, twee filmpjes met uitleg en adviezen:
- Een belangrijke videoboodschap - coronavirus in JBZ
- Dokter Livia over de corona pandemie (huisarts Livia Doets uit Noord)

de huisartsen

13-03-2020

CORONA NIEUWS

Vanwege de Corona uitbraak vragen wij u NIET naar de praktijk te komen bij klachten van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn of benauwdheid met of zonder koorts. Blijf dan thuis. Alle informatie vindt u op thuisarts en het RIVM - zie ook ons CORONA ALERT

Alleen als u ernstig ziek bent, neem dan telefonisch contact op met de praktijk. 
Bent u ouder dan 70 jaar of heeft u een chronische aandoening?
Bel dan bij koorts (>38 °C) en aanhoudend hoesten of moeilijk ademen.

Heeft u andere klachten die niet ernstig zijn, stel dan het maken van een afspraak met de huisarts uit of vraag om een belafspraak.

De diabetes, COPD en CVRM controles zullen wij zoveel mogelijk telefonisch doen. Als u een afspraak heeft bij één van onze POH-ers, dan wordt u hierover gebeld.

U kunt de komende weken geen online afspraak met ons maken. 

Please, stay home if you have any upper respiratory tract symptoms, like cough, sneezing, dyspnoe with/without fever. Only contact our clinic if you are severely ill and need a doctor. Contact us by phone. Do not come to our clinic unless you have an appointment with our doctors.

De huisartsen

Tot slot is er nog een oproep  bijgevoegd van een collega-huisarts aan alle Amsterdammers. 

 
13-03-2020

Het Coronavirus - video

26-02-2020

Coronavirus - ALERT

Vanwege de snelle verspreiding is de praktijk:

 • Alleen toegankelijk voor mensen met een afspraak
 • In de ochtend voor afspraken bij urgente klachten zonder risico voor Corona
 • In de middag voor afspraken bij zieke patiënten met luchtwegklachten of koorts die door de arts gezien moeten worden
 • Hygiëne: wij geven geen handen en bewaren zo mogelijk afstand

Heeft u milde klachten,  dan hoeft u niet te bellen. Blijf dan thuis.
Milde klachten zijn:

 • neusverkoudheid (veel niezen)
 • loopneus
 • keelpijn
 • lichte hoest
 • verhoging tot 38,0 °C  (gemeten met een thermometer)

Milde klachten? Dan kunt u meedoen met de Infectieradar  of met de OLVG corona check.

De wachttijd aan de telefoon kan oplopen, we vragen uw begrip hiervoor.

Meer informatie: RIVM / Thuisarts / Uitleg in makkelijke taal of het landelijk informatienummer 0800-1351

24-10-2019

Gezond Noord

22-10-2019

Doe mee aan Gezond Noord!

Gezonder leven - makkelijker gezegd dan gedaan! En het helpt niet als je door anderen krijgt voorgeschreven 'hoe het moet'. Daarom is Gezond Noord geboren, voor, door én samen met elkaar.

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam-Noord. Ook de Waterlandpleinbuurt doet mee! Ervaringsdeskundigen staan elke dinsdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur voor u klaar in ons gezondheidscentrum, beneden in de hal. Komt u ook langs?

Gezond Noord is een initatief van Doras, de huisartsen, maar vooral van buurtbewoners uit Noord. Elkaar inspiratie en advies geven, samen aan de slag gaan - dat werkt! Eind september is Gezond Noord officieel van start gegaan met een gezond en sprankelend feest. Meer weten? Kijk op Gezond Noord, op facebook  of kom langs.  

10-05-2019

Uw huisarts doet mee aan onderzoek

Onze praktijk heeft zich aangesloten op het academisch huisartsennetwerk van het AMC (AHA). Dit doen we omdat onderzoek naar huisartsgeneeskunde belangrijk is. Hierdoor kan de zorg van de huisarts aan u als patiënt verbeterd worden. Op de website en in de wachtkamer vindt u alle informatie

Alleen anonieme gegevens worden gebruikt en ook alleen voor onderzoek waar wij als huisartsenpraktijk aan deelnemen. Maar als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt, dan kunt u dat altijd aan één van de artsen doorgeven.  

23-04-2019

Artsen spreken over de gevolgen van roken

De overige 22 filmpjes van dokters zijn te zien op het videokanaal van de VvAA
07-01-2019

Digitaal toegang tot uw dossier

Wij werken sinds drie jaar met een digitale toegang via het Patientenportaal MijnPraktijk. Steeds meer patiënten maken hier gebruik van. Als u nog niet meedoet, dan hopen we dat u dat binnenkort gaat doen.

De overheid wil dat iedereen vanaf juli 2020 gratis digitaal inzage kan hebben in zijn of haar dossier.

Op onze website staat alle informatie. Wel hebben we uw 06-nummer en uw emailadres nodig.

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

24-04-2018

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier vinden. Wilt u iets wijzigen in uw medische gegevens, gebruik dan het aanvraagformulier.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.

08-10-2016

Loop ik risico?

Diabetes, Hart- & Vaatziekten, Nierschade ..

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem een eerste stap en doe de:  RISICOTEST

13-02-2016

Doe mee met Mijn Praktijk

Heeft u een mobiel met internet (smartphone)?

Stap dan ook over op onze mobiele website voor het patiëntenportaal, we noemen het Mijn Praktijk.

Het patiëntenportaal werkt ook op een tablet of op uw PC, mits u een mobiel nummer en (voor de aanmelding) een emailadres hebt.

Wat zijn de voordelen van Mijn Praktijk?

 • U kunt met u mobiel zelf een afspraak maken bij de huisarts, via onze online agenda's
 • U ziet uw eigen medicijnlijst en kunt eenvoudig een herhaalrecept aanvragen
 • U kunt uw eigen uitslagen van onderzoek dat de huisarts heeft aangevraagd inzien,  en u krijgt daarbij ook persoonlijk advies van de huisarts
 • U ziet de brief die de specialist aan de huisarts stuurt
 • U kunt een emailconsult versturen
 • U hoeft voor deze zaken niet meer te bellen met de praktijk
 • Alle communicatie met de praktijk is op deze manier goed beveiligd (wachtwoord en sms-code).

Wat moet ik doen om mee te doen?

Komt u langs op de praktijk? Neem dan uw legitimatie mee. U hoeft alleen een kort formulier in te vullen. Nadat wij uw gegevens hebben krijgt u een email met uitleg. U moet eenmalig op uw mobiel een wachtwoord instellen en daarna ontvangt u (iedere keer) een sms-code (token) om in te kunnen loggen. 

Belangrijk

Om uw privacy te kunnen waarborgen is het belangrijk dat u steeds inlogt in het patiëntenportaal. Hiervoor maakt u eenmalig een wachtwoord aan en ontvangt u elke keer dat u inlogt een SMS-code. Daarom ook vragen we u bij deelname, om eenmalig uw gegevens (mobiele nummer, emailadres en identiteit) te controleren.

Vragen? Mail naar: mijnpraktijk@jonkerkoetsier.nl