Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
22-03-2020

CORONA NIEUWS (2)

Nieuws

Inmiddels komt er steeds meer nieuws uit Brabant over volle ziekenhuizen. In Amsterdam is het aantal bevestigde infecties de afgelopen week ook snel gestegen, onder meer bij medisch personeel.

We moeten dit samen doen

Onze koning deed deze week een oproep aan iedereen en zei "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."

Wilt u iets betekenen voor anderen in de buurt, heeft u juist zelf hulp nodig? Een praatje, voor de boodschappen of andere praktische zaken, neem dan contact op met: Voor elkaar in Amsterdamper mail info@voorelkaarinamsterdam.nl of bellen 020-7670031

Email en patiëntenportaal

Hebben wij uw email nog niet of kent u buurtbewoners die ook patiënt bij ons zijn, vraag hen hun email aan ons door te geven. Zo kunnen wij u beter bereiken.

Maakt u nog geen gebruikt van het portaal, meldt u nu aan door een mail te sturen met uw naam, geboortedatum en mobiele nummer. Dan nemen wij contact met u op.

Tekort

Heeft u FFP1/FFP2 maskers of chirurgische maskers over en wilt u deze schenken, dan stellen we dat zeer op prijs.

Wie hebben er meer risico?

Vooral ouderen en mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, longziekten en hart- en vaatziekten kunnen veel ernstiger ziek worden door het coronavirus. Dit geldt ook voor mensen met een verlaagde afweer door medische behandeling, zoals bij chemo, het slikken van prednison of het gebruik van biologicals.

Er zijn aanwijzingen dat rokers meer kans hebben op een ernstig beloop (zie link). Wilt u daarom nu stoppen met roken dan kan dat online met ondersteuning: via onze praktijkondersteuners  of door u aan te melden bij WeQuit.
Verder kunt u de blog van longarts Wanda de Kanter volgen 'stoppen met roken in tijden van #corona'.

Ook met (fors) overgewicht heeft u  meer kans om ernstig ziek te worden.

 • We willen daarom dit boekje met u delen, vol met foto's van gezonde en minder gezonde keuzes. Gemaakt door praktijkondersteuner Els van Beek, uit Rotterdam. 
 • Wilt u meer bewegen, of wilt tips en adviezen van andere Noorderlingen over gezond leven? Kijk op GezondNoord. Bel Els Annegarn 06-51311666 of mail naar gezondnoord@doras.nl 

De praktijk

De komende weken zien wij u op de praktijk alleen bij urgente of ernstige klachten. Waar mogelijk zullen we u per telefoon advies geven of via beeldbellen helpen. 
Meld u aan voor ons patiëntenportaal 'MijnPraktijk'.
Kijk vooral eerst op onze website als u medische vragen heeft. 

Tot slot

Opnieuw willen wij graag iets met u delen, twee filmpjes met uitleg en adviezen:
- Een belangrijke videoboodschap - coronavirus in JBZ
- Dokter Livia over de corona pandemie (huisarts Livia Doets uit Noord)

de huisartsen

13-03-2020

CORONA NIEUWS

Vanwege de Corona uitbraak vragen wij u NIET naar de praktijk te komen bij klachten van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn of benauwdheid met of zonder koorts. Blijf dan thuis. Alle informatie vindt u op thuisarts en het RIVM - zie ook ons CORONA ALERT

Alleen als u ernstig ziek bent, neem dan telefonisch contact op met de praktijk. 
Bent u ouder dan 70 jaar of heeft u een chronische aandoening?
Bel dan bij koorts (>38 °C) en aanhoudend hoesten of moeilijk ademen.

Heeft u andere klachten die niet ernstig zijn, stel dan het maken van een afspraak met de huisarts uit of vraag om een belafspraak.

De diabetes, COPD en CVRM controles zullen wij zoveel mogelijk telefonisch doen. Als u een afspraak heeft bij één van onze POH-ers, dan wordt u hierover gebeld.

U kunt de komende weken geen online afspraak met ons maken. 

Please, stay home if you have any upper respiratory tract symptoms, like cough, sneezing, dyspnoe with/without fever. Only contact our clinic if you are severely ill and need a doctor. Contact us by phone. Do not come to our clinic unless you have an appointment with our doctors.

De huisartsen

Tot slot is er nog een oproep  bijgevoegd van een collega-huisarts aan alle Amsterdammers. 

 
13-03-2020

Het Coronavirus

26-02-2020

Coronavirus - ALERT

Vanwege de snelle verspreiding is de praktijk:

 • Alleen toegankelijk voor mensen met een afspraak
 • In de ochtend voor afspraken bij urgente klachten zonder risico voor Corona
 • In de middag voor afspraken bij zieke patiënten met luchtwegklachten of koorts die door de arts gezien moeten worden
 • Hygiëne: wij geven geen handen en bewaren zo mogelijk afstand

Heeft u milde klachten,  dan hoeft u niet te bellen. Blijf dan thuis.
Milde klachten zijn:

 • neusverkoudheid (veel niezen)
 • loopneus
 • keelpijn
 • lichte hoest
 • verhoging tot 38,0 °C  (gemeten met een thermometer)

Milde klachten? Dan kunt u meedoen met de Infectieradar  of met de OLVG corona check.

De wachttijd aan de telefoon kan oplopen, we vragen uw begrip hiervoor.

Meer informatie: RIVM / Thuisarts / Uitleg in makkelijke taal of het landelijk informatienummer 0800-1351

24-10-2019

Gezond Noord

22-10-2019

Doe mee aan Gezond Noord!

Gezonder leven - makkelijker gezegd dan gedaan! En het helpt niet als je door anderen krijgt voorgeschreven 'hoe het moet'. Daarom is Gezond Noord geboren, voor, door én samen met elkaar.

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam-Noord. Ook de Waterlandpleinbuurt doet mee! Ervaringsdeskundigen staan elke dinsdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur voor u klaar in ons gezondheidscentrum, beneden in de hal. Komt u ook langs?

Gezond Noord is een initatief van Doras, de huisartsen, maar vooral van buurtbewoners uit Noord. Elkaar inspiratie en advies geven, samen aan de slag gaan - dat werkt! Eind september is Gezond Noord officieel van start gegaan met een gezond en sprankelend feest. Meer weten? Kijk op Gezond Noord, op facebook  of kom langs.  

22-10-2019

De sTOPPERS komen naar Noord

U rookt en wilt graag stoppen? Al vele pogingen gedaan en het lukt u maar niet. U hebt stoptober  gemist ...

Kom dan naar de theatervoorstelling de sTOPPERS. Op 27 januari treden ze op in Noord, in het Huis van de Wijk, de Meeuw. Na afloop is er een nagesprek, een goede maaltijd en een stop-rook markt. 

Deze opsteker kost u niets! De voorstelling begint om 14:30 uur en eindigt om 18:00 uur.

26-05-2019

Huisarts in opleiding

Onze huisartsenpraktijk werkt mee aan de opleiding tot huisarts van het AMC. Het opleiden van jonge huisartsen vinden wij een leuk en belangrijk onderdeel van ons vak. De opleiding tot huisarts duurt drie jaar en omvat twee keer één jaar praktijkervaring in de huisartsenpraktijk. Een huisarts in opleiding (io) is al arts en heeft meestal ook al werkervaring in de gezondheidszorg of een ziekenhuis.  

 

Allard Noë

Sinds 2017 ben ik gestart met de opleiding tot huisarts. In 2011 heb ik mijn geneeskunde opleiding afgerond en ik heb vanaf die tijd in verschillende ziekenhuizen (Antoni van Leeuwenhoek, Meander MC, St. Antonius) en in een verpleeghuis gewerkt om ervaring op te doen met als doel een veelzijdige huisarts te worden. Ik woon met veel plezier samen met mijn vriendin in de Jordaan.

Allard werkt van juni 2019 tot juni 2020 in onze praktijk. 

10-05-2019

Uw huisarts doet mee aan onderzoek

Onze praktijk heeft zich aangesloten op het academisch huisartsennetwerk van het AMC (AHA). Dit doen we omdat onderzoek naar huisartsgeneeskunde belangrijk is. Hierdoor kan de zorg van de huisarts aan u als patiënt verbeterd worden. Op de website en in de wachtkamer vindt u alle informatie

Alleen anonieme gegevens worden gebruikt en ook alleen voor onderzoek waar wij als huisartsenpraktijk aan deelnemen. Maar als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt, dan kunt u dat altijd aan één van de artsen doorgeven.  

23-04-2019

Artsen spreken over de gevolgen van roken

De overige 22 filmpjes van dokters zijn te zien op het videokanaal van de VvAA
07-01-2019

Goede voornemens in 2019 ...

Vitamine D slikken

Wij zien veel mensen op het spreekuur die niet weten dat het vaak belangrijk is om vitamine D te slikken. Een tekort kan klachten geven, maar dat hoeft niet. Wist u dit? Iedereen met een getinte of donkere huid, alle kinderen tot 4 jaar, alle vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar, kunnen beter vitamine D slikken.

De tabletjes zijn gewoon te koop bij de Etos, Hema of Kruidvat, maar ook bij de apotheek. We zeggen vaak: zie het slikken van vitamine D als tanden poetsen, dat doet u toch ook elke dag?

Weet u niet wat het advies voor u is? Kijk dan hier

Afscheid nemen van de sigaret

In onze praktijk geven we veel aandacht aan stoppen met roken. De Beverwijkstraat is een rookvrije zone, waar u en alle kinderen vrij van rook kunnen zijn. Ook u kunt zich inzetten voor een rookvrije generatie, bijvoorbeeld door de sportclub of speelplek van uw kinderen rookvrij te maken. 

Elke maandagochtend is er een gratis inloopspreekuur, bij ons in de hal beneden waar u met al uw vragen bij coach Fien Huige terecht kan. Over stoppen met roken, welke methodes er zijn, hoe terugval te voorkomen, samen stoppen (als bedrijf of groep) of als u bijvoorbeeld meer wilt weten over alle risico's, zoals in de zwangerschap of met kleine kinderen ... tussen 9.00-11.00 uur kunt u op maandag bij haar binnenlopen. Lees hier het interview met haar in het Parool van 29 december. 

Bewegen werkt

We weten allemaal dat bewegen gezond is, maar soms is het moeilijk om een eerste stap te zetten. Daar kan de beweegcoach van Doras u goed bij helpen. Jeanine Drewes is beweegcoach en werkt bij Doras op de 2e verdieping in ons gezondheidscentrum. Zij kent alle mogelijkheden in onze buurt,  groepjes en clubjes en kan u verder op weg helpen. Kijk hier om met haar af te spreken.  

Diabetes en wilt u minder pillen?

Ja, dat kan! Voeding en beweging zijn een sterk medicijn, maar het lukt veel mensen niet dit op eigen kracht te bereiken. Keer Diabetes 2 Om is een groepsprogramma dat u daar goed bij kan helpen. We zijn als huisartsen uit Noord samen bezig om dit programma naar Amsterdam-Noord te halen. De kosten worden door enkele zorgverzekeraars (deels) vergoed. Leonie en Agnes, onze praktijkondersteuners, kunnen u er meer over vertellen. 

07-01-2019

Digitaal toegang tot uw dossier

Wij werken sinds drie jaar met een digitale toegang via het Patientenportaal MijnPraktijk. Steeds meer patiënten maken hier gebruik van. Als u nog niet meedoet, dan hopen we dat u dat binnenkort gaat doen.

De overheid wil dat iedereen vanaf juli 2020 gratis digitaal inzage kan hebben in zijn of haar dossier.

Op onze website staat alle informatie. Wel hebben we uw 06-nummer en uw emailadres nodig.

07-01-2019

Luisterspreekuur

Bent u ernstig ziek of bent u de mantelzorger voor iemand met een ernstige ziekte? Sinds dit jaar hebben we een luisterspreekuur in ons gezondheidscentrum voor een goed gesprek met geestelijk verzorger Marjo van Bergen. Zij neemt ruim de tijd (50 minuten) om met u te praten en naar uw verhaal te luisteren. Veel patiënten met een terminale ziekte en/of hun familieleden hebben vragen over zingeving en spiritualiteit. Dit gesprek kan u daarbij mogelijk helpen.

Verschillende huisartspraktijken in Nieuwendam doen mee met dit project, dat in ieder geval tot de zomer loopt. Een afspraak maakt u via één van de huisarten of via de wijkverpleegkundige. Hier vindt u meer informatie over het project.   

16-10-2018

Kijk eerst eens op thuisarts.nl

Thuisarts is een website gemaakt door huisartsen met veel goede informatie over klachten en ziekten.

Bij klachten hoeft u lang niet altijd meteen naar de huisarts. Kijk eerst eens op Thuisarts.

 U vindt er veel duidelijke informatie en zelfs korte filmpjes met uitleg. Wat kunt u zelf doen? Hoe doet u een bepaalde oefening bij knie, schouder of rugklachten? Wel of geen test laten doen (bijvoorbeeld voor uw prostaat)?

  

16-10-2018

Inloopspreekuur Stoppen met Roken

Vanaf 15 oktober hebben we een gratis inloopspreekuur voor vragen over (stoppen met) roken. Elke maandag van 9-11 uur kunt u terecht bij Fien Huige, stoppen met roken coach, in de centrale hal van ons gezondheidscentrum.

Onze rookvrije straat wordt nu ook dé plek in Noord voor u om met goede hulp afscheid te nemen van het roken.

 Iedereen die informatie wil over hoe te stoppen en hoe te voorkomen dat je terugvalt is welkom. Loop gewoon even binnen.  

16-10-2018

Expositie Kunst

De komende maanden kunt u werk zien van Betteke Akkerman. Haar stoere schilderijen tonen bruggen, heftige wolkenluchten en kleine landschappen. De serie bruggen kenmerkt zich door een sterk grafisch beeld, met krachtige lijnen, gezet op een kleurrijke ondergrond. 

Tijdens onze openingstijden bent u uiteraard welkom om een kijkje te nemen. Dit kan iedere werkdag tussen 8 :00 en 17:00 uur of op woensdagavond tot 20:00 uur.

Interesse om misschien iets te kopen of wilt u meer weten?
Kijk dan eens op eksteeninart

16-10-2018

Maak gebruik van MijnPraktijk

Maakt u al gebruik van ons patiëntenportaal MijnPraktijk?

Veel patiënten maken er al gebruik van. Het heeft veel voordelen. U hoeft vaak niet meer te bellen en in de wacht te zitten. De drukte in de huisartsenpraktijk is de afgelopen jaren steeds groter geworden. We willen u graag helpen, maar het helpt als u zelf ook iets kunt doen.

Wat kunt u met MijnPraktijk? De voordelen:

 • uitslagen van (bloed)onderzoek inzien met een advies van de dokter
 • een vraag stellen naar de huisarts op een beveiligde manier (veilig email) en antwoord krijgen
 • een herhaalrecept aanvragen voor medicijnen die u dagelijks (chronisch) gebruikt
 • uw eigen brieven van de specialist aan de huisarts lezen
 • een afspraak maken met één van de artsen 

Voor MijnPraktijk hebt u een emailadres en een 06 nummer nodig. Wij kunnen u een mail sturen om zelf het portaal te gebruiken. Daarvoor moet u even bij onze balie langskomen! 

16-10-2018

Even bijpraten ...

Team

Misschien hebt u haar al ontmoet, dokter Karin Schelling werkt sinds afgelopen mei bij ons op de dinsdag en donderdag. Zowel in het patiëntenportaal als in de webagenda (zie praktijk/contact op onze website) vindt u haar spreekuurtijden terug. . 

Onze assistente Karima El Moussati, gaat binnenkort met zwangerschapsverlof en zal worden vervangen door Djara Swong Sie. Zij werkte de afgelopen tijd al als stagaire bij ons. Daarnaast kan het zijn dat u door één van onze nieuwe stagaires wordt geholpen aan de telefoon of balie.

Compliment of verbeterpunt

We horen graag van u wat u vindt. Kan er iets beter of bent u juist heel tevreden. Laat het ons weten. Dat kan zowel anoniem als persoonlijk. Bij de balie liggen klacht/tip formulieren en u vindt ze ook op onze website.

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

24-04-2018

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier vinden. Wilt u iets wijzigen in uw medische gegevens, gebruik dan het aanvraagformulier.

16-02-2018

Beverwijkstraat Rookvrij

Misschien heeft u het al gelezen of gehoord? Vanaf 22 februari is de Beverwijkstraat een rookvrije zone. Samen met het Ouder-Kind Centrum, het gezondheidscentrum en de bibilotheek en het Huis van de Wijk hebben we ons hiervoor ingespannen.  Wij zetten ons in voor het initiatief van de Rookvrij GeneratieDe verkeersborden zijn een aanmoediging maar geen officieel verbod. Onze straat is een plek waar mensen komen voor hun gezondheid en waar ook veel kinderen komen.   

Roken is een ernstige verslaving die mensen veelal in de puberteit 'oplopen', omdat je in die levensfase meer gevoelig bent voor verslavingen en het gedrag in je sociale omgeving. De tabaksindustrie maakt hier slim gebruik van. Zien roken doet roken. Bijna twee op de drie rokers sterft vroegtijdig aan de gevolgen van het roken,  zoals longkanker maar ook andere vormen van kanker, hart- en vaatziekten en COPD. Daarnaast heeft roken een ongunstige invloed op veel behandelingen en ziekten. Meeroken is ook schadelijk en geeft een hogere kans op ziekte en sterfte.

Misschien wilt u zelf van het roken af? Stoppen met roken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Vaak lukt het niet meteen. De meeste rokers hebben meerdere stoppogingen nodig. Wij willen u graag daarbij helpen en onze praktijkondersteuners zijn daarvoor opgeleid. Er zijn ook verschillende groepsbehandelingen en medicijnen die kunnen helpen. Bespreek het bij ons op de praktijk.

15-02-2018

Nieuwe huisarts in opleiding

Sinds maart 2018 is Nick Koch bij ons als huisarts in opleiding. Nick was voor de opleiding werkzaam als arts-assistent chirurgie. HIj zal één jaar bij ons blijven. 

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.

04-09-2017

Test uw hartritme!

Als u 65 jaar of ouder bent kunt u in onze praktijk uw hartritme controleren. Dit kan bij elk bezoek aan de praktijk. De reden van uw bezoek maakt niet uit.

MyDiagnostick

Boezemfibrilleren komt vooral voor bij ouderen. Soms geeft het klachten zoals hartkloppingen, vaak helemaal niet. Dit onderzoek is om ongemerkt boezemfibrilleren op te sporen. Boezemfibrilleren is een belangrijke oorzaak van beroerte.

Als u 65 jaar of ouder bent, kunt u zich laten testen. Als u boezemfibrilleren heeft, moet u daar waarschijnlijk voor behandeld worden.

 Meer weten?  https://mydiagnostick.eu/patienten/?lang=nl

22-03-2017

Onderzoek VUMC - Wensen van ouderen

Onze praktijk doet mee aan een onderzoek naar de wensen van ouderen in de laatste fase van het leven. Het bespreken van uw behandelwensen is één van de onderwerpen. Als u 75 jaar of ouder bent krijgt u in de maand maart van ons een brief over dit onderzoek met een vragenlijst toegestuurd.

Het gesprek hierover wordt ook wel 'zorg rondom het levenseinde' genoemd. U vindt hier meer informatie.

We hopen dat u aan het onderzoek mee doet.

22-03-2017

Wist u dit? Avondspreekuur

Op de woensdagavond is er in onze praktijk een avondspreekuur. Behalve dokter Koetsier zijn er ook twee dietistes, Floor de Vries en Anouk van der Burg, en een acupuncturiste. Via het portaal (mijn praktijk) of met onze webagenda (bij contact) kun u zelf een afspraak bij de huisarts maken. 

08-10-2016

Loop ik risico?

Diabetes, Hart- & Vaatziekten, Nierschade ..

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem een eerste stap en doe de:  RISICOTEST

13-02-2016

Doe mee met Mijn Praktijk

Heeft u een mobiel met internet (smartphone)?

Stap dan ook over op onze mobiele website voor het patiëntenportaal, we noemen het Mijn Praktijk.

Het patiëntenportaal werkt ook op een tablet of op uw PC, mits u een mobiel nummer en (voor de aanmelding) een emailadres hebt.

Wat zijn de voordelen van Mijn Praktijk?

 • U kunt met u mobiel zelf een afspraak maken bij de huisarts, via onze online agenda's
 • U ziet uw eigen medicijnlijst en kunt eenvoudig een herhaalrecept aanvragen
 • U kunt uw eigen uitslagen van onderzoek dat de huisarts heeft aangevraagd inzien,  en u krijgt daarbij ook persoonlijk advies van de huisarts
 • U ziet de brief die de specialist aan de huisarts stuurt
 • U kunt een emailconsult versturen
 • U hoeft voor deze zaken niet meer te bellen met de praktijk
 • Alle communicatie met de praktijk is op deze manier goed beveiligd (wachtwoord en sms-code).

Wat moet ik doen om mee te doen?

Komt u langs op de praktijk? Neem dan uw legitimatie mee. U hoeft alleen een kort formulier in te vullen. Nadat wij uw gegevens hebben krijgt u een email met uitleg. U moet eenmalig op uw mobiel een wachtwoord instellen en daarna ontvangt u (iedere keer) een sms-code (token) om in te kunnen loggen. 

Belangrijk

Om uw privacy te kunnen waarborgen is het belangrijk dat u steeds inlogt in het patiëntenportaal. Hiervoor maakt u eenmalig een wachtwoord aan en ontvangt u elke keer dat u inlogt een SMS-code. Daarom ook vragen we u bij deelname, om eenmalig uw gegevens (mobiele nummer, emailadres en identiteit) te controleren.

Vragen? Mail naar: mijnpraktijk@jonkerkoetsier.nl

04-09-2015

Legitimatie verplicht bij ons prikpunt

Laboratoria en prikpunten zijn verplicht om uw identiteit te controleren. Als u bij ons langskomt voor bloedafname in de ochtend (8 tot 12 uur), dan zult U gevraagd worden uw legitimatie te tonen.

Wij hopen op uw begrip hiervoor. 

19-04-2015

Samenwerking Kinderen met Overgewicht

Huisartsen van de Waterlandpleinbuurt werken samen om een betere zorgketen te krijgen voor kinderen met ernstig overgewicht. Er is geregeld overleg met de jeugdarts en jeugdverpleegkundigen van het OKC, met de kinderartsen van het BovenIJ ziekenhuis en met de fysiotherapeuten (MCN en Goed Bezig). De kinderartsen houden gezamenlijk met het OKC spreekuur in ons gezondheidscentrum.

Kinderen met ernstig overgewicht hebben grote gezondheidsrisico's. Op veel jongere leeftijd kunnen zij chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en artrose ontwikkelen. Een goede aanpak en overgewicht voorkomen is dus belangrijk.

In de Aanpak Gezond Gewicht werken de huisartsen ook samen met het Stadsdeel, Scholen, Straat- en Beweegcoaches, met LEFF en tal van andere partijen, opdat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt.

Meer willen weten?

- Aanpak Gezond Gewicht
- LEFF
- Sterrenmakers (activiteiten buiten schooltijd voor 4-12 jaar)

18-04-2015

Patiƫnttevredenheidsonderzoek

Praktijk krijgt een dikke plus!

 
Onze praktijk doet jaarlijks mee aan onderzoek naar uw mening en wensen. Langs deze weg willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Wij zijn heel tevreden over het resultaat.
 
Wij willen de praktijk waar mogelijk verbeteren. Zo heeft u bijvoorbeeld aangegeven dat de toegankelijkheid naar de praktijk voor minder validen en ouderen verbeterd moet worden. Sinds onze verhuizing naar de Beverwijkstraat is dit probleem opgelost. Ook heeft onze wachtkamer deuren gekregen, zodat u niet hoort wat er aan de balie wordt gezegd.
 
De resultaten van het onderzoek in 2015 zijn te lezen via onderstaande link:  hier
De resultaten van het onderzoek in 2013 zijn te lezen via onderstaande link:  hier