Onze nieuwsbrief ontvangen?

Emailadres:
Ja graag!
12-10-2021

GRIEPPRIK 8 NOVEMBER

Wij geven dit jaar de griepprik op maandagochtend 8 november.

Net als vorig jaar doen we dat in de bibliotheek naast onze praktijk, op het Waterlandplein 302. U krijgt dan ook de pneumokokkenprik als u hiervoor ben uitgenodigd (69 t/m 73 jaar).

De tijden op achternaam zijn:
        A t/m G 08:30-10:00 uur,
        H t/m N 10:00-11:00 uur,
        O t/m Z 11:00-13:00 uur.

Dit jaar mogen meer mensen de griepprik halen, bijvoorbeeld mensen met ernstig overgewicht (BMI>40) en zwangeren  (22 wkn of langer). Welke extra doelgroepen er dit jaar zijn? Kijk hier voor de informatie. U heeft dan geen uitnodigingsbrief van ons gekregen maar u bent wel welkom op 8 november. We vragen u vriendelijk om voor 8 november de praktijk te bellen. 

Wilt u svp

 • de uitnodigingsbrief meenemen
 • gepaste afstand houden als u in de rij staat
 • een mondkapje dragen (in de bibliotheek)
12-10-2021

Team

We informeren u graag over de laatste wijzigingen in ons team.

Wouter Breebaart kunt u het komende jaar treffen als huisarts in opleiding in onze praktijk. Na enkele jaren op de verloskunde & gynaecologie te hebben gewerkt in het ziekenhuis heeft hij de overstap naar de huisartsgeneeskunde gemaakt.

Ursela Rijnders is begin oktober begonnen als POH-GGZ op de vrijdag, naast Yvette IJland die op de woensdag werkt. Ursela woont in Noord en zal Jasmijn Selten vervangen.

10-10-2021

Wat kan ik zelf doen?

We merken sinds de zomer dat het steeds drukker wordt en dat veel mensen onze praktijk weer bellen. De wachttijd aan de telefoon kan soms flink oplopen. 

Er zijn best veel klachten waarbij u zelf iets kunt doen. Een advies van of bezoek aan de huisarts is dan meestal niet nodig. Ook krijgen we vaak vragen die niet voor de huisarts bedoeld zijn, maar voor de specialist of een andere hulpverlener (bijv. de gemeente, thuiszorg of het welzijn).

ONZE ADVIEZEN:

 • Kijk voordat u onze praktijk belt eerst op onze website.
 • Zoek voor advies bij uw klachten op Thuisarts.
 • Stel uw vraag aan de dokter via het patiëntenportaal, dan kan de dokter op een rustig moment uw vraag beantwoorden. Houd het bij één e-consult en ga er niet mee te chatten.
 • Als u een afspraak op de praktijk nodig heeft, gebruik dan ook bij voorkeur het patiëntenportaal. U hebt dan meer keuze in dagen en u kunt zelf de dokter kiezen. Zo houden we ook de telefoon minder bezet.
 • Bij spoed belt u natuurlijk wel de praktijk. Als u twijfelt of een afspraak wel nodig is voor uw klachten en u hebt op Thuisarts gekeken, dan kunt u ons beter bellen of een e-consult sturen. 
 • Heeft u nog geen inlog voor het portaal, bel ons dan tussen 13:00-14:00 uur in de middag.
10-10-2021

Bloedprikken voortaan op afspraak

Het prikpunt werkt vanaf 1 november op afspraak. Klik hier voor afspraak maken.

Als de dokter, assistente of POH u heeft verwezen voor bloed/labonderzoek, krijgt u vanaf 1 november een email van zorgdomein met een link zodat u zelf uw afspraak kunt inplannen. Voor mensen waarbij het onderzoek direct nodig is, worden extra tijden vrijgehouden.  

Waarom? Op deze manier wordt voorkomen dat het te druk wordt bij het prikpunt. Daarnaast werken we duurzamer omdat er minder papier gebruikt wordt. Voor iedereen, ook voor ons, zal deze verandering even wennen zijn.  

08-05-2021

Doet u mee met het LSP?

Uitwisseling van medische gegevens kan ontzettend belangrijk zijn. Wij hebben dat als huisartsen ook zelf ervaren tijdens onze diensten op de huisartsenpost in coronatijden. Sinds januari zijn wij als praktijk aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Wij willen u nu vragen of u wel of niet akkoord gaat met het LSP.

 • Vul het formulier in en geef het af aan onze balie of stuur het ingevulde formulier als pdf terug (of beter nog, als bijlage via vraag stellen in het portaal)
 • Heeft u geen printer? Dan bent u ook welkom aan de balie en kunt u het daar invullen
 • Vergeet niet ook de toestemming voor uw kinderen te regelen 
 • Het formulier vindt u als bijlage bij deze nieuwsbrief
 • Meer informatie over het geven van uw toestemming vindt u op de website van het LSP, daar is ook informatie in andere talen.

Op het spreekuur zelf is een mondelinge toestemming van u voldoende. Zien wij u de komende weken op het spreekuur, geef dit dan aub aan ons door. 

Patiënten van 60-64 jaar hebben tijdens tijdens de vaccinatie voor corona op onze praktijk dit toestemmingsformulier al kunnen invullen.  

02-06-2020

CORONATEST

Coronaklachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen. 
Bel het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of maak online  een testafspraak.

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich zonder kosten laten testen.

22-10-2019

Doe mee aan Gezond Noord!

Gezonder leven - makkelijker gezegd dan gedaan! En het helpt niet als je door anderen krijgt voorgeschreven 'hoe het moet'. Daarom is Gezond Noord geboren, voor, door én samen met elkaar.

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam-Noord. Ook de Waterlandpleinbuurt doet mee! Ervaringsdeskundigen staan elke dinsdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur voor u klaar in ons gezondheidscentrum, beneden in de hal. Komt u ook langs?

Gezond Noord is een initatief van Doras, de huisartsen, maar vooral van buurtbewoners uit Noord. Elkaar inspiratie en advies geven, samen aan de slag gaan - dat werkt! Eind september is Gezond Noord officieel van start gegaan met een gezond en sprankelend feest. Meer weten? Kijk op Gezond Noord, op facebook  of kom langs.  

10-05-2019

Uw huisarts doet mee aan onderzoek

Onze praktijk heeft zich aangesloten op het academisch huisartsennetwerk van het AMC (AHA). Dit doen we omdat onderzoek naar huisartsgeneeskunde belangrijk is. Hierdoor kan de zorg van de huisarts aan u als patiënt verbeterd worden. Op de website en in de wachtkamer vindt u alle informatie

Alleen anonieme gegevens worden gebruikt en ook alleen voor onderzoek waar wij als huisartsenpraktijk aan deelnemen. Maar als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt, dan kunt u dat altijd aan één van de artsen doorgeven.  

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

24-04-2018

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier vinden. Wilt u iets wijzigen in uw medische gegevens, gebruik dan het aanvraagformulier.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.