31-08-2021

Huisarts in opleiding

Opleidingspraktijk

Onze praktijk werkt mee aan de opleiding tot huisarts van het Amsterdam UMC. Wij vinden het opleiden een leuk en belangrijk onderdeel van ons vak. De opleiding tot huisarts duurt drie jaar, waarvan twee keer één jaar in de huisartsenpraktijk ervaring wordt opgedaan. Een huisarts in opleiding (io) is al arts en heeft vaak al werkervaring als arts in een ziekenhuis of andere zorginstelling.

Dokter Wouter Breebaart

Vanaf half september kunt u mij tegenkomen in de praktijk. Het laatste jaar van de huisartsopleiding zal ik werken in de praktijk van dokter Jonker en Koetsier. Na een aantal jaar bij de gynaecologie te hebben gewerkt koos ik voor het huisartsenvak. Ik geniet van de diversiteit aan klachten die voorbij komen en probeer altijd oplossingsgericht te werken. Tijdens een gesprek kies ik graag een positieve invalshoek en hoe klein of groot de klacht ook is, er mag best ook gelachen worden. Verder sta ik open voor feedback en hoor dus graag wat u wel of niet prettig vindt. Mijn werkdagen zijn maandag, donderdag en vrijdag. Graag tot ziens! 

24-04-2018

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met HIV te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, bij dagelijks gebruik kost het ongeveer €50 per maand. Patiënten in onze huisartsenpraktijk die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met David Koetsier of Immy Jonker.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op SOA en hepatitis C plaats te vinden. Lees meer over PrEP op de website van PrEPnu.nl en mantotman.nl. PrEP kan dagelijks of intermitterend (rondom seks) worden gebruikt, PrEPnu maakte een  schema voor intermitterend gebruik.

Géén patiënt in onze praktijk? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

--

English

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv. PrEP is now on prescription available in The Netherlands, it costs approximately €50,-/month (daily use). Read more about PrEP mantotman.nl (in english). PrEPnu also designed an instructive schedule for intermittend use.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP. Patients of Huisartsenpraktijk Jonker Koetsier that are interested in starting PrEP can make an appointment with David Koetsier/Immy Jonker.

15-01-2015

Huisartsen

Immy Jonker

Ik ben geboren en getogen in Noord en woon in landelijk Noord, met man, 4 kinderen en 2 honden. Voor dat ik de praktijk overnam was ik hier zelf patient. Een echte dorpsdokter dus! We komen elkaar dus vast wel eens tegen op het winkelcentrum of het hockeyveld.

Dokter Jonker is naast het werk in de praktijk ook aktief bij de huisartsenpost van Amsterdam. 

BIG nummer: 29047344601

David Koetsier

Eerst heb ik als tropenarts in Zambia (Afrika) gewerkt. Daarna ben ik huisarts geworden. In onze praktijk heb ik me in het bijzonder toegelegd op kleine chirurgische verrichtingen, het medisch reisadvies en de echografie. Verder ben ik sinds 2014 ook kaderhuisarts Hart & Vaatziekten. Ik geef onderwijs en advies aan huisartsen (in opleiding) en praktijkondersteuners. Samen met mijn partner woon ik in de Houthavens met zicht op Amsterdam Noord. We zijn de vaders van  3 kinderen.

Dokter Koetsier is aktief bij de Zorggroep ROHA en het Transmuraal Platform Amsterdam.

BIG nummer: 69044463101

Karin Schelling

Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag in de praktijk.

Voordat ik huisarts werd heb ik gewerkt als tropenarts in onder andere Zuid-Afrika en Bangladesh. Voor die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in gynaecologie en chirurgie in de ziekenhuizen van Emmen, Assen en Nieuwegein. De afwisseling trekt mij aan in het huisartsenvak en natuurlijk het persoonlijke contact met mensen. Ik woon in Amsterdam-Noord, met mijn man en drie jonge kinderen.

BIG nummer: 89065098501

08-05-2021

Afspraken via portaal weer mogelijk

Vanaf het begin van de coronapandemie was het onmogelijk om zelf via het portaal een afspraak met één van de artsen in te plannen. Voorzichtig kijken we of dit weer kan en goed gaat. 

Als u inlogt in het portaal, kunt u via afspraak maken kiezen voor een belafspraak, een video-afspraak of een gewone afspraak op de praktijk. Heeft u klachten die bij corona kunnen passen of zit u in quarantaine, dan is een gewone afspraak niet toegestaan.

Zelf online een afspraak maken heeft een aantal voordelen:

 • U kunt op ieder moment zelf de afspraak inplannen of weer annuleren
 • U kunt meerdere dagen in onze agenda vooruit kijken
 • Een deel van het spreekuur is speciaal gereserveerd voor mensen die online hun afspraak maken
 • Onze praktijkassistentes worden minder belast

Heeft u nog geen inlog voor het portaal? Bel dan onze praktijk. 

08-05-2020

BELANGRIJK

Mondkapje

 • We vragen u een mondkapje mee te nemen als u geen 1,5 meter afstand kunt houden.
 • U kunt de handen desinfecteren bij binnenkomst.
 • Als de arts, POH of assistente u moet onderzoeken of als u bloed moet laten prikken, dan vragen wij u om een mondkapje te dragen.

Altijd een afspraak maken

Met het patiëntenportaal kunt u zelf een gewone afspraak, een terugbel- of video-afspraak maken. Ga naar MijnPraktijk, kies daar 'Maak Afspraak'. We hopen daarmee dat de wachttijd aan de telefoon beperkt blijft.

Als u belt beoordelen onze assistentes wat telefonisch kan en wat op het spreekuur gezien moet worden. De assistente vraagt naar uw klachten. Wij vinden het belangrijk dat u hieraan meewerkt. We helpen u graag 'op afstand' als dat kan, via het portaal MijnPraktijk. Hiervoor heeft u een persoonlijk emailadres en een 06 nummer nodig. Neem contact met ons op als u zich wilt aanmelden!

Op de praktijk

 • Alleen op afspraak. Alleen met een afspraak bent u welkom.
 • Draag een mondkapje als u geen 1,5 meter afstand kunt houden en tijdens bloedafname. 
 • Kom alleen, als het niet anders kan met één begeleider.
 • Kom precies op tijd. Er kunnen minder mensen in onze wachtkamer terecht. 
 • Ga zitten bij de blauwe stippen. Onze balie is afgeschermd met een plaat van plexiglas. 
 • Infectiespreekuur: voor mensen met koorts of luchtwegklachten  is er in de middag een speciaal spreekuur
 • Bloedprikken of urine-onderzoek? Het lab is open van 8-12 uur. Het formulier geven wij aan de prik-assistente. U bent welkom zonder afspraak.

Wat te doen bij gezondheidsklachten?

 • In een levensbedreigende situatie belt u 112, bij spoed onze spoedlijn
 • Bij urgente klachten belt u de praktijk
 • Bij overige klachten, kijk dan eerst voor advies op Thuisarts
 • Overleg nodig of een vraag? Ga dan naar MijnPraktijk of bel de praktijk

In MijnPraktijk kunt u kiezen voor:

 1. Afspraak  of belafspraak met één van de artsen.
 2. Videoconsult met arts. U ontvangt kort tevoren een sms met een link waar u op klikt.
 3. E-Consult/Vraag stellen. U kunt foto's of een bijlage meesturen.

Vanaf 2020 krijgt u met MijnPraktijk ook online inzage in uw medisch dossier. U kunt dan de diagnose en het behandeladvies zien dat met u is besproken.

EN: Our GP clinic is currently open by appointment only. We advice all our patients to use the web application MijnPraktijk. This enables you to sent an e-consult and make a Call Me Back or video appointment with us.  

In verband met het coronavirus (COVID-19) zien wij minder mensen tegelijk op de praktijk. 

24-04-2018

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier vinden. Wilt u iets wijzigen in uw medische gegevens, gebruik dan het aanvraagformulier.

16-10-2017

Praten over uw levenseinde

Als huisartsen willen we graag de beste zorg aan u geven. Over uw wensen in de laatste levensfase praten, ook al is het nog niet zover, kan u helpen te bepalen wat voor u echt belangrijk is.

Meer willen weten? We hebben 2 korte filmpjes voor u geselecteerd.

Patientenfederatie

 Praat erover!

Verder kunt u hier een e-boek vinden over 'Op tijd praten over uw levenseinde'.

08-10-2016

Loop ik risico?

Diabetes, Hart- & Vaatziekten, Nierschade ..

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem een eerste stap en doe de:  RISICOTEST

13-02-2016

Doet u al mee met Mijn Praktijk?

Heeft u een mobiel en emailadres?

Geef u dan op voor Mijn Praktijk, het patiëntenportaal.

U kunt ook een tablet of PC gebruiken, mits u een mobiel nummer en een eigen emailadres hebt.

De voordelen

 • U kunt een (online) afspraak maken
 • U ziet uw eigen medicatie en kunt een herhaalrecept aanvragen
 • U krijgt de uitslagen van onderzoek te zien, waar nodig persoonlijk advies
 • U ziet de brief die de specialist aan de huisarts stuurt
 • U kunt een emailconsult versturen, met foto of bijlage
 • U krijgt inzage in uw medisch dossier
 • Minder bellen met de praktijk
 • Communicatie is goed beveiligd (wachtwoord, sms-code)

Wat moet ik doen om mee te doen?

Bel of kom langs op de praktijk? Neem dan uw legitimatie mee.  

Belangrijk

Om uw privacy te kunnen waarborgen moet u zelf inloggen en ontvangt u daarna een SMS-code. Daarom ook vragen we u bij deelname, om eenmalig uw gegevens (mobiele nummer, emailadres en identiteit) te controleren.

Vragen? mijnpraktijk@jonkerkoetsier.nl

05-04-2014

Thuisarts

Thuisarts.nl is  een website en gratis app, gemaakt door huisartsen. Met duidelijke informatie over klachten en ziekten, soms ook met een filmpje. Kijk eens voordat u een afspraak maakt! Soms is een bezoek aan de dokter niet nodig.

Thuisarts.nl bevat betrouwbare en onafhankelijke informatie.

 
16-12-2020

Feiten en fabels over het coronavaccin

Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft in deze video  antwoord op alle belangrijke vragen, veel publieke informatie staat op coronavaccinatie.

12-12-2015

Tarieven

Wij rekenen een passantentarief als u niet bent ingeschreven in onze praktijk. Het bedrag dient u vooraf contant te betalen bij onze balie.

Consult: €29,83
Consult (>20 min): €59,66
Visite (>20 min): €74,58

Wegblijftarief

Wij brengen de kosten in rekening als u niet verschijnt op uw afspraak. Helaas gebeurt het te vaak dat iemand niet komt opdagen. U krijgt de rekening van ons thuisgestuurd of per email. De kosten bedragen €25,00. Tot een dag van te voren kunt u uw afspraak nog afzeggen.

Wat wordt vergoed?

Kijk altijd goed naar de  voorwaarden van uw zorgverzekering. Voor ingeschreven patiënten valt huisartsenzorg onder de basisverzekering en betaalt u geen eigen risico. Dit geldt ook voor een kleine chirurgische ingreep, het plaatsen van een spiraal of een echografisch onderzoek in onze praktijk.

Als de huisarts of praktijkmedewerker onderzoek laat doen, dan vallen de kosten onder uw eigen risico. Dit geldt bijvoorbeeld voor bloedonderzoek, een röntgenfoto of echo in het ziekenhuis, een teleconsult of verwijzing naar de specialist. Ook medicijnen die u krijgt voorgeschreven vallen onder uw eigen risico.

02-06-2020

CORONATEST

Coronaklachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen. 
Bel het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of maak online  een testafspraak.

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich zonder kosten laten testen.

13-03-2020

Het Coronavirus - video

22-10-2019

Doe mee aan Gezond Noord!

Gezonder leven - makkelijker gezegd dan gedaan! En het helpt niet als je door anderen krijgt voorgeschreven 'hoe het moet'. Daarom is Gezond Noord geboren, voor, door én samen met elkaar.

Gezond Noord is er voor heel Amsterdam-Noord. Ook de Waterlandpleinbuurt doet mee! Ervaringsdeskundigen staan elke dinsdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur voor u klaar in ons gezondheidscentrum, beneden in de hal. Komt u ook langs?

Gezond Noord is een initatief van Doras, de huisartsen, maar vooral van buurtbewoners uit Noord. Elkaar inspiratie en advies geven, samen aan de slag gaan - dat werkt! Eind september is Gezond Noord officieel van start gegaan met een gezond en sprankelend feest. Meer weten? Kijk op Gezond Noord, op facebook  of kom langs.  

15-01-2015

Praktijkassistentes

Wij hebben een team van vier assistentes. Meestal zijn er twee aanwezig, soms is er ook een assistente in opleiding. De assistentes helpen u graag met uw vragen. Ook hebben zij een eigen spreekuur voor injecties, uitstrijkjes, een oortoilet, wondbehandeling, bloeddrukmeting of een bloed- of urine-onderzoek (urine, Hb, bloedsuiker). Onderzoeken zoals het maken van een hartfilmpje (ECG), het meegeven van een ritme eventrecorder (holter) en een 24-uurs bloeddrukmeting kunnen worden gedaan op verzoek van de huisarts.

Ilknur Cilingir: werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag. 
Khadija Ouboumalne: werkt op maandag, dinsdag en woensdag.
Karima El Moussati: is met zwangerschapsverlof

Merve Gunyeli: werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

13-06-2020

Stoppen met Roken

Stoppen met roken is vaak lastig, maar als het u lukt is dat één van de mooiste kado's die u zich kunt geven.

Roken is een verslaving en veel rokers hebben hulp nodig bij het stoppen met roken. Dit kan met ondersteuning in de huisartspraktijk, in een groep of online.

Het aanbod in Noord:

Wat doet roken met je? Kijk bij Trimbos.

15-01-2015

Kijk op Thuisarts

Kijk hier voor informatie over klachten en ziektes.

 
15-01-2015

Praktijkondersteuners

Praktijkondersteuner GGZ

Yvette IJland is praktijkondersteuner GGZ en begeleidt mensen met psychische klachten. Dit kunnen klachten zijn van oa stress, angst, somberheid of overspannenheid.  Alle afspraken zijn na verwijzing van de huisarts. Yvette werkt op woensdag.

  

Leonie Luttikhuizen, POH-S

Leonie is praktijkondersteuner (POH-S). Zij heeft de opleiding hiervoor in 2011 afgerond en was daarvoor als verpleegkundige in de GGZ werkzaam. Leonie begeleidt mensen met diabetes, copd/astma of een (verhoogd risico op een) hart- of vaatziekte . Voor de begeleiding van chronische aandoeningen is de praktijk aangesloten bij ketenorganisatie ROHA. Leonie werkt al jaren bij ons in de praktijk. Ook kan zij individuele begeleiding geven bij het stoppen met roken. Zij werkt op dinsdag en donderdag.  Email: l.luttikhuizen@jonkerkoetsier.nl

Sara Baig, POH-S

Is praktijkondersteuner (POH-S).   Ze volgt ook een opleiding in praktijkmanagement. Verder houdt ze spreekuur voor patiënten met een hart- of vaatziekten of een hoog risico daarop (CVRM = hoge bloeddruk/hoog cholesterol), diabeteszorg en begeleiding bij stoppen met roken. Zij werkt op maandag en woensdag. Email: s.baig@jonkerkoetsier.nl 

08-05-2021

Doet u mee met het LSP?

Uitwisseling van medische gegevens kan ontzettend belangrijk zijn. Wij hebben dat als huisartsen ook zelf ervaren tijdens onze diensten op de huisartsenpost in coronatijden. Sinds januari zijn wij als praktijk aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Wij willen u nu vragen of u wel of niet akkoord gaat met het LSP.

 • Vul het formulier in en geef het af aan onze balie of stuur het ingevulde formulier als pdf terug (of beter nog, als bijlage via vraag stellen in het portaal)
 • Heeft u geen printer? Dan bent u ook welkom aan de balie en kunt u het daar invullen
 • Vergeet niet ook de toestemming voor uw kinderen te regelen 
 • Het formulier vindt u als bijlage bij deze nieuwsbrief
 • Meer informatie over het geven van uw toestemming vindt u op de website van het LSP, daar is ook informatie in andere talen.

Op het spreekuur zelf is een mondelinge toestemming van u voldoende. Zien wij u de komende weken op het spreekuur, geef dit dan aub aan ons door. 

Patiënten van 60-64 jaar hebben tijdens tijdens de vaccinatie voor corona op onze praktijk dit toestemmingsformulier al kunnen invullen.  

07-06-2015

De gezondheidscheck?

Doet u ook de gezondheidscheck? Kijk welk risico u loopt op diabetes, een hart- en vaatziekte of nierschade? De online check is wetenschappelijk onderbouwd en gemaakt door oa de huisartsen (LHV, NHG).

De vragen van de gezondheidscheck geven u na het invullen een advies over uw gezondheidsrisico's en wat u zelf zou kunnen doen. 

09-09-2015

Uitwisseling medische gegevens

Uitwisseling van medische gegevens met de huisartsenpost Amsterdam kan via het LSP en de Whitebox. De Whitebox is een systeem dat mede op verzoek van huisartsen in Amsterdam is ontwikkeld. Hiervoor hebben we uw toestemming nodig.

Wilt u meer weten? Lees dan de folder: Whitebox

Artikel: Whitebox als alternatief voor LSP, medisch contact 090915.pdf 

23-11-2015

Wie werken er nog meer?

Diëtist

In ons centrum werkt een diëtist op de woensdagavond. Voor een bezoek aan de diëtist heeft u geen verwijzing nodig. Vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Als u voor diabetes, cardio vasculair risicomanagement (CVRM) of COPD bij één van onze praktijkondersteuners onder controle bent, worden de kosten van dieetadvies geheel vergoed. Diëtist en praktijkondersteuner (POH) werken samen in de 'ketenzorg'. Onze POH kan u hiervoor doorverwijzen.   

Demi Maalman werkt op de woensdagavond.  Zij begeleidt al jaren mensen met overgewicht bij diabetes, hart- en vaatziekten en COPD. U kunt natuurlijk ook voor andere voedingsvragen bij haar terecht. Zij is aangesloten bij diëtheek; informatie vindt u hier. Een afspraak maakt u via diëtheek of na verwijzing nodig van de huisarts of praktijkondersteuner.

Psycholoog

Jossien Kok is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut en houdt praktijk in Amsterdam Zuid en Noord. Op dit moment (2021) woont zij in Spanje en begeleid zij haar patiënten met beeldbellen.  U heeft een verwijzing van de huisarts nodig. Haar website is: praktijkjossienkok.nl

10-05-2019

Uw huisarts doet mee aan onderzoek

Onze praktijk heeft zich aangesloten op het academisch huisartsennetwerk van het AMC (AHA). Dit doen we omdat onderzoek naar huisartsgeneeskunde belangrijk is. Hierdoor kan de zorg van de huisarts aan u als patiënt verbeterd worden. Op de website en in de wachtkamer vindt u alle informatie

Alleen anonieme gegevens worden gebruikt en ook alleen voor onderzoek waar wij als huisartsenpraktijk aan deelnemen. Maar als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt, dan kunt u dat altijd aan één van de artsen doorgeven.  

07-01-2019

Digitaal toegang tot uw dossier

Wij werken sinds drie jaar met een digitale toegang via het Patientenportaal MijnPraktijk. Steeds meer patiënten maken hier gebruik van. Als u nog niet meedoet, dan hopen we dat u dat binnenkort gaat doen.

De overheid wil dat iedereen vanaf juli 2020 gratis digitaal inzage kan hebben in zijn of haar dossier.

Op onze website staat alle informatie. Wel hebben we uw 06-nummer en uw emailadres nodig.

12-12-2015

Apotheek

Op de begane grond treft u de Boots apotheek. Als u van de huisarts een nieuw medicijn hebt gekregen, dan wordt het recept digitaal naar de apotheek gestuurd. U kunt het dan direct bij de apotheek ophalen. Voor herhaalrecepten moet u vaak 1-2 dagen wachten.

15-08-2013

Contact

Adres

Praktijk Jonker | Koetsier

Gezondheidscentrum Waterlandplein

Beverwijkstraat 9 C

1024 VR Amsterdam

Telefoon 020 - 6360086
Fax 020 - 6323668
Recepten 020 - 6361835

Spreekuur

Online op afspraak of bellen tot 11 uur

Huisbezoek 11:30-13:00 uur, aanvragen voor 11 uur
Spoed 020 - 6360086 (keuze 1)
Huisartsenpost 088-0030600 (avond/nacht/weekend)
Avondspreekuur woensdag 17:00-20:00
Veilig emailen

Voor patienten: MijnPraktijk

Voor zorgverlenersZorgMail

Email

Onbeveiligdinfo@jonkerkoetsier.nl

Inschrijven Alleen open voor inschrijving (postcode 1024)
18-02-2016

App: Moet ik naar de dokter?

Een aanrader, ook gratis, klik hier.

12-12-2015

Diëtist

Wij werken samen met twee dietisten:
Demi Maalman
Carina Bijman

Diëtisten geven deskundig en persoonlijk voedingsadvies bij aandoeningen zoals diabetes, te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht en ondergewicht, prikkelbare darm syndroom en bij oncologie. Mw de Vries houdt op woensdagavond spreekuur in onze praktijk.

12-12-2015

Echografie

Dokter Koetsier en dokter Schelling zijn gecertificeerd huisarts-echografist. Op verzoek van uw dokter worden abdominale en gynaecologische echo's gemaakt op de dinsdag of donderdag. 

Let op: Voor sommige onderzoeken heeft u voorbereiding nodig. Deze vindt u in de folder.

12-12-2015

Fysiotherapie

Wij werken samen met Fysiotherapie MCN. Hun oefenzaal kunt u niet missen, als u in ons gezondheidscentrum naar ons toekomt. Bij MCN werken therapeuten fysiotherapie, mensendieck, psychosomatiek, geriatrie, oedeem, ergotherapie.

Er zijn speciale programma's voor oa schouderklachten, hoofdpijn, duizeligheid, incontinentie, slaapproblematiek en borstkasklachten. Vet fitte kids is er een multidisciplinair programma voor kinderen met overgewicht. 

12-12-2015

Hometeam

Het hometeam is een samenwerkingsverband van verschillende zorgverleners die in de Waterlandpleinbuurt werken. In dit team werken wij als huisartsen samen met wijkverpleegkundigen van Cordaan en Buurtzorg, samen met de ouderenadviseur van Doras, de casemanager dementie, activiteitenadviseur Combiwel en specialist ouderengeneeskunde. Soms schuiven ook nog enkele andere zorgverleners aan bij dit home-team.

Het home-team bestaat sinds 2011 en komt één keer per maand bijeen. Er worden algemene gezondheids- en welzijnsproblemen besproken. Het belangrijkste doel is, dat de hulpverlening aan de patiënt op elkaar wordt afgestemd, zodat ieder van elkaar weet "wie wat doet en hoe".

Cordaan wijkverpleegkundigen hebben als team een eigen ruimte op de 2e verdieping in ons centrum.

12-12-2015

Laboratorium

Elke werkdag van 08:00 - 12:00 uur kunt u terecht bij ons prikpunt van Reinier MDC.

Let op:
Soms moet u nuchter zijn en voor urine-onderzoek is een urinepotje nodig (gratis). Legitimatie is verplicht.

12-12-2015

Ouder- en Kindteam

Naast het gezondheidscentrum ligt het Ouder Kind Centrum.  

Ouder- en kindadviseurs staan klaar voor advies en hulp bij alle vragen over opvoeden en opgroeien. U kunt vragen stellen aan noordoost@oktamsterdam.nl. Algemene informatie over opvoeden vindt u op opvoeden.nl, informatie over de ouder- en kind teams staat op de website van de gemeente Amsterdam.

14-12-2015

POH-GGZ

In onze praktijk werkt een POH-GGZ. Heeft u klachten zoals stress, angst, somberheid of problemen in uw werk. Met een aantal gesprekken kijkt u samen naar een oplossing. 

De POH-GGZ valt onder huisartsenzorg. U bent dus niet uw eigen risico kwijt. 

15-05-2013

Praktijkondersteuner

Wij hebben speciale spreekuren voor mensen met diabetes, astma of COPD of een (hoog risico op een)  hart- en/of vaatziekte. Bijvoorbeeld bij een hoog cholesterol of hoge bloeddruk.  

Hart- en vaatziekten (HVZ) zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Het is dan ook zaak om de juiste actie te ondernemen om risico's te verminderen. Dit valt onder CVRM, oftewel diagnostiek, onderzoek, behandeling en follow up. Vanuit het zorgprogramma CVRM helpen wij u bij het verkleinen van risico's op hart- en vaatziekten. Daarvoor zijn een gezonde leefstijl, voldoende beweging en wellicht medicijnen nodig. Het CVRM spreekuur valt onder dit zorgprogramma.

U krijgt van ons jaarlijks een oproep of afspraak (per telefoon of een uitnodigingsbrief). Het spreekuur voor CVRM wordt door onze praktijkondersteuner  gedaan, samen met de huisarts. Dr Koetsier is kaderhuisarts Hart & Vaatziekten. Er wordt met u besproken wat u zelf aan uw gezondheid kunt doen. U bespreekt waarom medicijnen wel of niet nodig zijn en de uitkomsten van een aantal onderzoeken (bloeddruk, urine-  en bloedonderzoek, en zo nodig een hartfilmpje (ECG)).  

De patiëntenvereniging heeft een informatieve website. Als u meer wilt weten, kunt u altijd bellen. Wilt u er meer over lezen, klik dan hier.

12-12-2015

Psycholoog

Wij werken samen met Jossien Kok, die op de vrijdag bij ons werkt. 
Behandeling bij een psycholoog valt onder de basisverzekering, maar gaat wel van uw eigen risico af. 

08-05-2011

Reisadvies

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvies en vaccinaties.Via het vragenformulier, op de website reisadviesdokter.nl kunt u hiervoor een afspraak maken. Daar vindt u ook informatie over de kosten. Bij medische bijzonderheden of reizen langer dan 2 maanden wordt eerst gezien door de arts.

Dokter Koetsier is tropenarts geweest en als reisgeneeskundig huisarts gecertificeerd bij het LCR. Mw. Cilingir heeft als assistente een extra opleiding gevolgd. De praktijk heeft ook een registratie als Gele Koorts vaccinatiecentrum. Wij verzorgen daarom ook vaccinaties en advies aan patiënten van huisartsenpraktijken uit de buurt. 

19-06-2011

Zorgkaart

Wij raden u aan eens te kijken op de sociale kaart Amsterdam. Hier vindt u alle zorgverleners in de 1ste lijn in Amsterdam, zoals fysiotherapeuten, psychologen of diëtisten. 

10-05-2011

Route


Grote kaart

26-02-2013

Medisch Dossier

EPD

EPD staat voor Elektronisch Patiënten Dossier. Uw medisch dossier is nu niet toegankelijk voor andere behandelaars, zoals een huisarts op de spoedpost, de apotheker of een specialist in het ziekenhuis. Het LSP (Landelijk Schakelpunt) is een elektronisch systeem waarmee een behandelend zorgverlener medische gegevens uit uw dossier kan opvragen. U kunt online toestemming geven of tijdens uw consult op de praktijk. Onze praktijk werkt met LSP en de Whitebox.

Inzage in uw dossier

U heeft het recht om uw medisch dossier in te zien of hier een afschrift van op te vragen. Dit geldt ook voor de schriftelijke informatie in het dossier die is verkregen van andere (behandelende) artsen. Maar het geldt niet als de informatie in het dossier over andere personen gaat en de privacy van anderen schendt. De persoonlijke werkaantekeningen van de arts maken geen deel uit van het medisch dossier en vallen daarmee ook buiten het inzagerecht van de patiënt. Wilt u hierover meer weten, raadpleeg dan de website van de artsenfederatie KNMG:  KNMG Inzage medisch dossier

Na overlijden  Nabestaanden hebben geen recht om het dossier van een overleden familielid in te zien (u mag alleen uw eigen dossier inzien). Toch kunt u na het overlijden met vragen blijven zitten en graag het een en ander willen uitzoeken. Dan kunt u contact opnemen met de huisarts. Bespreek uw vragen met hem of haar. Vaak levert een gesprek waarin overwegingen worden toegelicht meer op dan inzage in het dossier.

Afspraak maken voor inzage in dossier  Wilt u uw dossier inzien, iets wijzigen of laten verwijderen, vul dan ons aanvraagformulier in. Wij vragen u om dit langs te brengen en uw legitimatie te tonen. Daarna maakt de assistente een afspraak voor u.

Kopie medisch dossier

Ook voor het aanvragen van een kopie van uw medisch dossier vragen wij u het aanvraagformulier te gebruiken. Het verstrekken van een kopie (pdf) duurt minimaal een week. 
Kosten  Er zijn geen kosten aan verbonden, tenzij u om een extra kopie vraagt.
Legitimatie  Om uw dossier te ontvangen (via veilige mail, evt op papier) moet u zich eerst legitimeren met een geldig identiteitsbewijs; een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en het formulie. Voor meer informatie, zie www.npcf.nl


Overdracht van uw dossier

Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat deze op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Wij versturen uw medisch dossier nadat wij bericht hierover hebben ontvangen van uw nieuwe huisarts. U hoeft dus zelf niets te doen.

Meer informatie kunt u hier vinden:
1. Informatie van de Patiëntenfederatie NPCF 
2. Brochure Een andere huisarts kiezen: informatie voor patiënt en huisarts

31-10-2011

Een klacht?

Wij willen u graag de beste zorg en een heldere communicatie bieden. Een wederzijdse vertrouwensband is daarvoor erg belangrijk. Ondanks de goede intenties en inspanningen van iedereen kan het voorkomen dat u vindt dat uw behandelaar u onzorgvuldig of onjuist benaderd heeft. Wij willen graag van u horen wanneer u niet tevreden bent of wanneer u suggesties hebt en nodigen u uit om dat met ons in vertrouwen te bespreken.
 
Maak een afspraak met uw huisarts om het probleem te verhelderen. Meestal lost dit al veel onduidelijkheden op.
 
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Deze zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. Telefoon Klachtenfunctionaris: 088-0229191. Als u er ook dan niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Informatie vindt u hier.
 
Klikt u hier voor het formulier Klacht/Suggestie.
19-06-2011

Onze tips - websites

Thuisarts    Betrouwbare informatie over klachten en ziektes, ontwikkeld door huisartsen.
BovenIJ     Website BovenIJ Ziekenhuis
OLVG     Website OLVG Ziekenhuis
Zelfzorgfolders AOF   Folders in verschillende talen, oa Turks en Arabisch, met zelfzorgadviezen.
Loket Gezondleven Informatie over gezondheid en preventie (RIVM).
Mentaal Vitaal  Informatie over psychische klachten, zelfhulp en e-Health.

DIEP   Informatie over Diabetes type 2, met voorlichting en zelfmanagement.
Medicijngebruik Informatie over geneesmiddelen.

DBC Onderhoud  Website met een overzicht van de tarieven van behandelingen in het ziekenhuis.
Hartstichting   Informatie over Hart- en Vaatziekten, hoge bloeddruk en cholesterol.
LHV  Website van de landelijke huisartsvereniging.
ROHA     De praktijk is aangesloten bij de Zorggroep ROHA voor diabetes, copd en cvrm. U vindt hier de folders en protocollen van deze aandoeningen.
Gezond Noord  Samen werken aan een gezonde leefstijl in Amsterdam-Noord.
Waterlandpleinbuurt   De nieuwe naam voor Nieuwendam-Noord.

08-05-2011

Rolstoelafhankelijk

Onze praktijk is  goed uitgerust voor mensen die rolstoelafhankelijk of moeilijk ter been zijn. U kunt zo nodig bij de assistente vragen om een visite van de huisarts.

08-05-2011

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u via het patiëntenportaal MijnPrakijk of onze receptenlijn  (020-6361835) aanvragen, 24/7 kunt u hierop inspreken. Ook voor onze assistentes is het prettiger als u hiervan gebruik maakt.

Let u er wel op: een herhaalrecept is voor medicijnen die u dagelijks of blijvend moet gebruiken. Recepten die voor 11 uur 's ochtends zijn ingesproken, liggen meestal de volgende werkdag na 12 uur klaar bij uw apotheek. U mag ook lege doosjes of alleen de etiketten van uw medicijnen bij ons afgeven (in de brievenbus, balie). Ook dan liggen de medicijnen pas de volgende dag na 12 uur klaar bij uw apotheek.

12-12-2015

Verloskunde

De verloskundigen van Terra zitten ook bij ons in het gezondheidscentrum. Elke week houden zij spreekuur op de 2e verdieping.

12-12-2015

Buurtteam, Gezond Noord en Welzijn op Recept

Wij werken veel samen met Gezond Noord, een initiatief voor en door Noorderlingen. Of het nu om bewegen gaat of een stap zetten naar gezonder eten ... van de stress af willen, beter slapen of stoppen met roken? Dat is samen veel beter te doen, kan ook leuk zijn én het levert de nodige steun en sociale contacten op! Elke week is er de wandelgroep op het Waterlandplein.

Heeft u vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, meedoen of veiligheid? Of kunt u (tijdelijk) extra steun gebruiken? Dan kunt bij het Buurtteam Nieuwendam (Doras) terecht. Zij zitten op de 2e verdieping in ons gezondheidscentrum. 

Soms verwijst de huisarts u naar Welzijn op Recept. Zij zitten in het Huis van de Wijk, bij ons om de hoek, waar tal van buurtactiviteiten zijn.